Vijfde ´Schaufenster Vollblut´ in Münster-Handorf - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijfde ´Schaufenster Vollblut´ in Münster-Handorf

Afgelopen zondag presenteerde de Warendorfer Rennverein in het Westfaalse Paardencentrum in Münster-Handorf veelbelovende hengsten en merries uit volbloed fokkerij. Voor het eerst was er een verrichtingsproef voor vier tot zes jarige bloedpaarden waarin, onder andere, de wereld-en Olympisch kampioen eventing hun jonge paarden presenteren.

Op drie november werden veelbelovende volbloeds gepresenteerd die ook interessant zijn voor de warmbloed fokkerij. Ferdinand Leve, voorzitter van Warendorfer Rennverein en de geestelijke vader van het evenement, verduidelijkt: “Onze basis gedachte is de mensen uit de volbloedwereld samen te brengen met de mensen uit de warbloedfokkerij.” De verrichtingsproef voor de vier-tot zesjarige paarden met minstens 50 procent volbloed in de pedrigree werd gewonnen door de Zweedse Olympische amazone Sara Algotsson-Osthold met de vierjarige Trakehner ruin No doubt van HerzrufLando xx met een score van 8,5.

Winnaar van de volbloed hengstenkeuring was de vierjarige Asago xx van Tertullian xxTagel xx gefokt door Markus Hoffrogge. Bij de merries ging de titel naar de pas twee jaar oude Look of Love xx uit Shirocco xxAcatenango xx, zij zal volgend jaar haar opwachting maken op de renbaan.

Bron Reiter Revue

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook