Ga naar hoofdinhoud

Vip du Forezan kampioen 7-jarigen in Fontainebleau

De Franse kampioenschappen voor jonge springpaarden is aan de finale rubrieken begonnen. Gisteren werd Vip du Forezan (v. Berlin) overtuigend kampioen bij de 7-jarigen onder het zadel van Julien Gonin. Gonin had nog een paard in de finale, met Vipper du Lavoir werd hij vijfde.

De finaleproef was selectief, slechts vier van de 19 finalisten bleven foutloos. De klassementsleidster Violine de Montsec (v. Indoctro) in handen van Jerome Hurel liep zelfs twee balken op, waardoor de merrie naar de zesde plaats zakte. Julien Gonin stuurde de Berlin-zoon Vip du Forezan voor de derde keer foutloos rond en het kampioenschap kon hem niet meer ontgaan. Vip du Forezan komt overigens uit de merrie Queen Girl Kervec die Julien Gonin zelf op Grand Prix-niveau sprong en grootmoeder Jolly Girl de Kervec is de halfzus van Mylord Carthago.

Alexandra Francart pakte het reservekampioenschap op Volnay du Boisdeville (v. Winningmood van de Arenberg). De goedgekeurde hengst kwam net als Vip met drie foutloze rondes aan het eind. Volnay is nauw verwant aan de KWPN-hengst Good Fellow VDL.

Vinci de St Simeon (v. Lauterbach) werd derde onder Titouan Schumacher, de combinatie was in de laatste ronde foutloos, maar had vier strafpunten in de tweede kwalificatie.

Julien Gonin kreeg met zijn tweede paard Vipper du Lavoir (v. Gastronom de Hus) in de finale een springfout en zakte naar de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag van de 7-jarigen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/L’Eperon/Grandprix-replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.