Ga naar hoofdinhoud

Vivaldi-dochter hoogste exterieurscore op thuiskeuring

Arnold Kootstra en Bart Bax hebben op thuiskeuringen door Gelderland dertien paarden beoordeeld, waarvan vier spring- en negen dressuurpaarden. Delinda M (v. Vivaldi) kreeg de hoogste exterieurscore van de dag, de merrie behaalde 80 punten. E-Thank You M (v. Berlin) en Chalord N (v. Lord Z) kregen beiden 75 punten en waren bij de springpaarden de besten.

De aansprekende dochter van Vivaldi, Delinda M, kreeg 80 punten. “De merrie is niet groot, maar wel een paard met veel lengte in haar lijf”, aldus de jury. De negenjarige merrie is door haar amazone Nina van Mook opgeleid tot op ZZ-Zwaar niveau. Uit de merrielijn komen veel dressuurpaarden waaronder Delinda’s halfbroer het Lichte Tour-paard Sainttropez M (v. Mooiman).

Uit zelfde merrielijn

Op dezelfde plaats werd ook Elinda M beoordeeld. “Een dochter van Maestro met veel maat en formaat, niet heel chique maar wel sterk en correct gebouwd”, licht de jury toe. De achtjarige dochter van Maestro kreeg 75 punten. Haar moeder Jelinda M is een halfzus van Delinda M. Onder Nina van Mook loopt Elinda in de Inter II.

Berlin-dochter

Bij de springpaarden kreeg E-Thank You M 75 punten. Arnold Kootstra: “Deze dochter van Berlin had het sportpredicaat al op naam. Ze is succesvol uitgebracht in het 1.40 m. Vanaf vandaag gaat ze tevens als stermerrie door het leven. Een hele aansprekende en royaal ontwikkelde merrie.” De achtjarige dochter van Berlin komt uit de fokkerij van Musterd uit Made. Uit moeder Thank You M (v. Canaletto) zijn tevens de tweede bezichtigingshengst Bentley (v. Cardento), het 1.45 m-springpaard A Thank You M (v. Chin Chin) en het 1.40 m-springpaard Zhin Chin M, ook van Chin Chin, geboren.

Edwin Klokmans Can Can

Ook 75 punten voor haar exterieur kreeg Chalord N. Onder de naam Can Can is de Lord Z-dochter actief onder Edwin Klokman tot op 1,45m niveau. Stermerrie Odile de Haar (v. Concorde) is haar moeder die van Contact van de Heffinck het 1,45m-paard Kannabis van de Bucxtale bracht. Ook de 1,60m-paarden Camiro de Haar Z (v. Chellano Z) en Sarah (v. Celano) stammen uit de merrielijn.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook