Ga naar hoofdinhoud

Vivaldi: karaktervererver bij uitstek

Exclusief
Vivaldi met Hans Peter Minderhoud. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Er zijn weinig hengsten die zoveel Pavo Cup-kampioenen hebben gegeven als Vivaldi: Fenix (twee keer), Fanita, Eye Catcher, Desperado en Dancer. Criticasters hebben altijd beweerd dat de Krack C-zoon, die zelf de Grand Prix nooit haalde, ook vooral Pavo Cup-paarden gaf. Nu zijn oudste nakomelingen tien zijn, lijken ze het tegendeel te gaan bewijzen. 

De beste reclame voor Vivaldi maakt natuurlijk Cennin (mv. Donnerhall), die al op negenjarige leeftijd internationaal Grand Prix liep met Madeleine Witte-Vrees. In Cennins kielzog zijn ook Vitalis (mv. D-Day), onder Isabell Freese winnaar van de Nürnberger Burgpokal, Pavo-toppers en volle broers Desperado (mv. Havidoff, Emmelie Scholtens) en Chinook (Patrick van der Meer), Crespo (mv. San Remo, Geert-Jan Raateland), Hans-Peter Minderhouds Dream Boy (mv. Ferro) en natuurlijk Diederik van Silfhouts Expression (mv. Vincent) in aantocht. De laatste zou nog wel eens het nieuwe visitekaartje van het KWPN kunnen worden in de internationale sport.

Etoine

En dan is er ook nog de kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2012, Etoine (mv. Balzflug), die in de KSS voor 58.000 euro eigendom werd van Carolyn de Roo, die hem snel daarna doorverkocht naar Amerika. Onlangs werd bekend dat de kampioen inmiddels is geruind en doorverkocht aan Antonia Axson-Johnson, de sponsor van Tinne Vilhelmson.

Moderne dressuurpaarden

Volgens Joop van Uytert, die samen met Ad Valk en Ton Kies eigenaar is van Vivaldi, is de Krack C-zoon als geen ander in staat om een modern dressuurpaard te leveren. “Ik ken geen enkele andere hengst die je sneller een modern dressuurpaard geeft”, vertelt Van Uytert. “Hij brengt houding, paarden die opwaarts bewegen, een hele mooie voorkant en verbetert die punten ook heel sterk op wat klassiekere merries.”

Karakter

Maar misschien nog wel belangrijker in het succes van Vivaldi als vererver is het goede karakter dat hij zijn nakomelingen meegeeft: “Vivaldi geeft een topkarakter. Vivaldi’s zijn braaf en doen eigenlijk alles wat je van ze vraagt. Zowel amateurs als profs rijden er makkelijk mee weg.”

Lees alles over Vivaldi en zijn vererving in Paardenkrant-Horses.nl van deze week. Klik hier voor de digitale versie.

Nog geen abonnee? Klik hier (voor 10 % extra voordeel gebruik de actiecode HK2017, geldig tot en met 28 februari)

Vivaldi-nafok in beeld

Een Vivaldi-podium in de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam, Expression (1e), Desperado (2e) en Crespo (3e):

Eye Catcher op de KWPN hengstenkeuring 2017:

Vivaldi en nafok in een show op de KWPN Hengstenkeuring 2016:

Vitalis in de Nürnberger Burg-Pokal 2016:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook