Ga naar hoofdinhoud

Vivaldi-zoon Vitalis pakt met veel charme reservetitel

Vitalis.

Vitalis (v. Vivaldi)De fokleiding van Rijnland en Westfalen is enthousiast over de nieuwe NRW-jaargang hengsten. ,,Zelden hadden we zoveel moderne typische hengsten, allen met sport en top moederstammen”, zei Martin Spoo namens de jury. Hij had het daarbij over een goede achtergrond en fundament waar ze op staan. Kampioen werd Silbermond (v. Sir Donnerhall).


Kampioen SilbermondUiteindelijk kregen 41 hengsten groen licht en daarvan verdienden er veertien een premie. Drie dressuurhengsten vochten de strijd uit om de titels en dat bleek al snel een uitgemaakte zaak. De edele Silbermond had zich steeds met veel charme en oprichting in draf weten te presenteren. Ook in galop kon hij overtuigen. De meeste dressuurhengsten maakten een nette sprong, maar hij heeft daar niet zoveel kaas van gegeten. Silbermond gaat naar Hengstenstation Holkenbrink.

Vanaf het begin was reservekampioen Vitalis de publiekslieveling. Die status veroverde de door Toon de Crom gefokte Vivaldi-zoon uit Tolivia (D.Day x Argus x Aktion) met zijn mooi belijning, charme, front en geweldige draf met veel oprichting. Hij gaat als pachthengst naar het NRW-Landgestüt.

Fidertanz scoorde met zijn tweede jaargang met drie knap bewegende zonen. Brons was er voor de Fidertanz x Sandro Hit x Contender. Hij gaf een stoer optreden in zijn sterke, ruime draf. Zijn Oldenburger moeder Scarlett (Sandro Hit x Contender), die ook Fiderhit bracht, werd geroemd. De hengst die goede sprongen liet zien gaat naar hengstenstation Schult. In de dressuurrichting werden verder nog zeven hengsten geprimeerd.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook