Volbloedmerrie Marsha verkocht voor Europees record van 6.000.000 Guineas

Volbloedmerrie Marsha

De volbloedmerrie Marsha (v. Acclamation xx) is verkocht voor Europees record van 6.000.000 Guineas op de Tattersalls December Mare Sale in Engeland. De strijd om de aankoop van de vierjarige Marsha ging gisteravond tussen Coolmore en Godolphin tijdens de Tattersalls Sales. M.V. Magnier van Coolmore Stud had het eindbod.

Na 8 minuten tegen elkaar opbieden en met veel aanmoediging en humor van de veilingmeester was het eindbod van M.V. Magnier beslissend en viel de hamer. De prijs is een nieuw Europees record voor een paard dat op een openbare veiling wordt verkocht.

Twee Groep 1 races

De vierjarige dochter van Acclamation won twee Groep 1 races: de Coolmore Nunthorpe Stakes en Prix de l’Abbaye de Longchamp en werd gefokt door de Elite Racing Club.

Beste sprinter van het jaar

“Ze is echt iets bijzonders, Sir Mark Prescott (trainer van Marsha) heeft het uitstekend met haar gedaan, het paard is erg snel en de jongens van onze stoeterij wilden haar graag hebben, ze is de beste sprinter van het jaar en ze zal naar onze dekhengst Galileo gaan”, zei M.V. Magnier

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.