Ga naar hoofdinhoud

Volbloedzoon kampioenshengst Selle Français

Cher Epoux (v. Network xx)
Afgelopen weekend vond in het Franse Saint-Lô de hengstenkeuring plaats van het Selle Français. 31 driejarige hengsten werden goedgekeurd en kregen een eindcijfer hoger dan een acht. Cher Epoux werd opnieuw kampioen.

Het Selle Français keurt haar tweejarige hengsten goed voor één jaar en keurt de hengsten feitelijk een jaar later opnieuw. De driejarigen worden dan onder het zadel getest. De opvallende kampioen van de tweejarigen van 2014 werd dit jaar opnieuw bovenaan geplaatst, de volbloedzoon Cher Epoux (Network xx uit Epouse du Taillan v. Qyou de Longvaut) die werd gefokt door Sylvie Bouchanville uit St Ouen en Loire.
‘We laten de hengst pas een maand onder het zadel springen en hebben hem één keer meegenomen naar de buren om op vreemd terrein te springen’, vertelt de trotse fokster.

Cijfers
De kampioen ontving de volgende cijfers: model 17,3/20, bewegingen 16/20, springen onder de man 17,75/20 en vrij springen 17,25/20. Het eindcijfers was 17,27 van de maximaal te behalen 20 punten.
Op de tweede plaats belandde de Orient Express-zoon Cash du Plessis met een eindcijfer 17,26/20. De moeder van de zilveren hengst is Embleme du Plessis (Rosiere x Fair Play III).
Het podium werd gecompleteerd met de hengst Captain Semilly (Nartago x Le Tot de Semilly) die het eindcijfer 16,99/20 ontving.

Mini verrichtingsonderzoek
De gekeurde hengsten vertrokken afgelopen zondag direct voor een 10-daagse test naar de stallen van Francis Mas en Serge Cornut. Op 3 november vindt een eindoordeel plaats waarbij enkele internationale ruiters in de zadels plaats zullen nemen.

Klik hier voor het overzicht gekeurde driejarige hengsten.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.