Ga naar hoofdinhoud

Volle broer of zus van Nixon Van ’t Meulenhof brengt 43.000 euro op

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Maar liefst 43.000 euro werd er neergeteld voor het embryo van Denzel van 't Meulenhof uit Carthina Z, de moeder van Emerald. De volle broer of zus van Pavo Hengstencompetitie winnaar en BWP reservekampioen Nixon van ’t Meulenhof was daarmee het duurste lot uit de Belgische ET Auction die gisteravond afliep.

Volle broer Nixon Van ’T Meulenhof liep afgelopen weekend nog naar de overwinning in de Pavo Hengstencompetitie bij de vijfjarigen en was ook de reservekampioen op de BWP hengstenkeuring geworden. Niet verwonderlijk dat er veel geboden werd op het embryo uit beroemde ouders. Voor 43.000 euro verwisselde het van eigenaar en werd de absolute veilingtopper.

20.000 voor embryo uit dochter Gancia de Muze

Ook voor het embryo uit de lijn van de uitzonderlijke springende Gancia de Muze was intrek. Het embryo van Bamako de Muze uit Gancia’s dochter Louise van het Dalemhof bracht namelijk het tweede geld op, 20.000 euro.

Embryo uit Arielle

Het op twee na duurste embryo werd voor 18.000 euro afgeslagen. Het is van Baloubet du Rouet uit de Acord II-dochter Arielle. De merrie won in 2007 de wereldbekerkwalificatie van Mechelen onder William Whitaker. Dit embryo was net als die uit Gancia’s dochter op het laatste moment toegevoegd aan de online veiling.

Klik hier voor de volledige veilinglijst met resultaten.

Bron Horseman.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook