Ga naar hoofdinhoud

Von Bredow-Werndl wint Special, vierde plek voor Jean-Rene Luijmes

Jean-René Luijmes won met Aswin de Grand Prix. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Net als in de Grand Prix gisteren, ging Jessica von Bredow-Werndl er vandaag in de Special met de overwinning vandoor in Oldenburg. De zege was niet helemaal unaniem voor de amazone uit Beieren en haar zwarte Unee BB, maar de totaalscore was meer dan twee procent hoger dan die van de nummer twee. Voor Nederland kwam alleen Jean-Rene Luijmes aan de start in deze rubriek, hij eindigde op de vierde plaats.

Von Bredow kreeg onder andere hoge cijfers voor de piaffe en passagetour en de galopversterkingen van de zwarte Gribaldi-hengst en zelfs negens voor de dubbel tellende pirouettes. Lara Butler was net als gisteren met Rubin Al Asad degene, die het dichtst bij het resultaat van Von Bredow in de buurt kwam. De Britse amazone en haar vijftienjarige ruin van Rubin-Royal werden door een van de juryleden op de eerste plaats gezet, maar kwam met in totaal 74.294% uit op de tweede plaats.

Twee procent

Net als het verschil tussen Von Bredow en Butler, was ook het verschil tussen Butler en Charlott-Maria Schürmann iets meer dan twee procent. Schürmann kreeg 72.157% voor haar proef met Burlington FRH en eindigde daarmee net als gisteren op de derde plaats.

Jean-Rene Luijmes eindigde gisteren op de negende plaats met Aswin (v. Sandreo) met een score van 67.420% en mocht zich vandaag met een score van 69.235% als vierde opstellen voor de prijsuitreiking. De dubbel tellende pirouette in de proef leverde Luijmes een acht op, net als de uitgestrekte stap en een van de galopappuyementen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook