Ga naar hoofdinhoud

Von der Decken neemt ‘eigen’ prijs mee naar huis

De winnende Hannoveraanse familie van de merrie Lizeth (v. Londonderry) - Foto Hannoveraner Verband

Eens in de vier jaar wordt op de Herwart von der Decken-Schau - de nationale merriekeuring van het Hannoveraanse stamboek die gisteren plaatsvond in Verden - de 'Von der Decken'-prijs uitgereikt aan de beste Hannoveraanse familie. Veel toepasselijker had de naam deze maal niet kunnen zijn: De merrie Lizeth (v. Londonderry), gefokt en in eigendom van de familie Von der Decken, won de prijs namelijk. Ze deed dat samen met haar twee dochters van Hochadel en Fürst Nymphenburg. Hochadel-dochter Harmonie kreeg voor de tweede keer een sjerp om: vier jaar geleden was zij namelijk kampioene van de Hannoveraanse elitekeuring. 

De dressuurtitel was dit jaar voor de driejarige vos Royal Rose M (Royal Classic x Weltmeyer). “Een modern rijpaard zoals we het ons wensen”, becommentarieerde Theodor Leuchten, voorzitter van het onlangs met Hannover gefuseerde Rheinlandse stamboek, die ook zitting had in de jury. Tweede werd de Floriscount-dochter Fleur.

Bij de halfbloeden, nog altijd een belangrijke en opvallend kwaliteitsvolle groep in Hannover, was de zege voor een dochter van – hoe kan het ook anders – Lauries Crusador xx. Letizia (mv. Hohenstein) werd alom geroemd door de Hannoveraanse fokkerijleider dr. Werner Schade. “Deze merrie kan voor iedere fokker een motivatie zijn om een volbloedhengst in te zetten in de fokkerij.” Lauries Crusador xx leverde ook de nummer twee in de rubriek voor halfboedmerries.

Bij de springmerries ging de zege naar Cunterbunte (Cassini II x Garibaldi II). “Ze is voor ons het compleetste paard. Enorm overtuigend op de sprong, een mooi model en goede bewegingen”, aldus Schade, die met zijn team de Scendix-dochter Scenletha op plaats twee zette.

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Een video-compilatie van de Herwart von der Decken-Schau:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook