Ga naar hoofdinhoud

Voorzitter AVS legt functie per direct neer

Placeholder Strand
Foto Lonneke Ruesink
Naar aanleiding van bedreigingen en geweld tijdens verschillende shows, waaronder het NK 2017, heeft dhr. C. Bakker zijn functie als voorzitter van het Arabische Volbloedpaarden Stamboek (AVS) per direct neergelegd. Het AVS heeft hierover een nieuwsbrief gepubliceerd op hun website en aan de leden verstuurd. Ook is er een buitengewone algemene ledenvergadering gepland om alle vragen omtrent deze bedreigingen en gewelduitingen te beantwoorden.

Bedreigingen

Afgelopen week liet het bestuur al weten zich ernstige zorgen te maken over bedreigingen en geweld onder de leden. Sommige leden misbruiken de Nederlandse maar zelfs ook buitenlandse shows om onderlinge geschillen met bedreigingen en fysiek geweld op te moeten lossen. Het AVS beloofde al juridische aangifte van verstoring van de publieke orde te doen en een onmiddellijke schoring van het AVS lidmaatschap van minimaal 1 jaar in te laten gaan bij verbaal en/of fysiek geweld.

 

Zakelijk conflict

Nu zijn er tevens een aantal brieven verstuurd aan leden die betrokken of geassocieerd zijn geweest bij verbaal en fysiek geweld of dreigementen daartoe op dit evenement. Het gaat om een uit de hand gelopen zakelijk conflict tussen twee leden van het AVS wat de vereniging te boven gaat.

Het bestuurd van het AVS wil benadrukken dat er op geen enkel moment voorkeur is uitgesproken voor één van de strijdende partijen noch is er ooit gehandeld om iemand te beschermen of een voordeel te geven.

 

Dhr. Bakker

Na het genoemde incident op het NK heeft dhr. Bakker nogmaals openbaar uitgesproken t.a.v. een aantal betrokken leden dat het conflict buiten het AVS opgelost dient te worden. Het AVS zegt daarover vervolgens dat er “helaas in het heetst van de strijd taal gebruikt is die op zijn zachtst spijtig te noemen is.” Dhr. Bakker heeft daar zijn conclusies uit getrokken en in overleg met het bestuur besloten om zijn functie als voorzitter van het AVS per direct neer te leggen.

Buitengewone algemene ledenvergadering

Om meer uitleg te geven en vragen te beantwoorden is er op 8 oktober een buitengewone algemene ledenvergadering gepland. De fokkerijdag zal om die redenen verplaatst worden naar een alternatieve datum.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/AVS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.