Ga naar hoofdinhoud

KWPN voert WBFSH-ranking dressuur aan

Charlotte Dujardin met Gio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het KWPN is in de WBFSH-stamboekenranking op de eerste plaats geëindigd in de discipline dressuur. De WBFSH-rankings worden berekend over de periode 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2021. Bij het springen is het KWPN op de vierde plaats geëindigd, bij de eventing op de zesde plaats.

De beste drie KWPN’ers zijn de Britse Olympische teampaarden, met Gio (Apache x Tango, fokkers H.J. de Jong en Ad Valk) van Charlotte Dujardin op de derde plaats, Everdale (Lord Leatherdale x Negro, fokker P. Kluijtmans) van Charlotte Fry op de achtste plaats en En Vogue (Jazz x Contango, fokker A. van de Goor) van Carl Hester op de tiende plaats. De beste zes KWPN’ers verzamelden in totaal 14.430 punten. Het Hannoveraner Verband volgt met 13.228 punten op de tweede plaats, de top drie wordt compleet gemaakt door het Oldenburger Verband (12.510 punten).

Koppositie uit handen gegeven

Vorig jaar stond het KWPN in alle drie de disciplines bovenaan, maar bij het springen moet het Nederlandse stamboek dit jaar genoegen nemen met de vierde plaats (6.144 punten). Ruimschoots aan kop gaat het BWP (7.387 punten), voor Selle Français (6.664 punten) en het Holsteiner Verband met 6.390 punten. Bij de eventing zakte het KWPN zelfs naar de zesde plaats. De top drie wordt daar samengesteld door Selle Français, Holstein en ISP.

Alle rankings.

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook