Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Van Asten & Nyberg Equestrian: waar geduld beloond wordt

huldiging fokkers

In 2011 richtten Mathijs van Asten en Kristin Nyberg hun gezamenlijke bedrijf op. De sport- en handelsstal Van Asten & Nyberg Equestrian was een logisch vervolg in de loopbaan van de twee ruiters, die beiden een groot netwerk en een aanzienlijke springcarrière hadden. Het bundelen van de krachten heeft het paar geen windeieren gelegd, ondanks dat ze aanzienlijk risico genomen hebben en hun bedrijfsstrategie gericht is op de lange termijn.

Verder lezen over het gezamenlijke bedrijf van Mathijs van Asten en Kristin Nyberg? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Lucie Louws: ‘Ik heb veel kunnen afkijken’

Dressuuramazone Lucie Louws traint haar paarden voornamelijk thuis en brengt ze zelden uit op concours. Zo leidde ze haar KWPN-ruin Evito (v. Sir Oldenburg) vanaf driejarige leeftijd in alle rust op en reed hem eind vorig jaar op zijn allereerste wedstrijd gelijk naar bijna 69% in de Prix St. Georges. Inmiddels heeft het duo het startbewijs voor de Grand Prix ruimschoots op zak.

Tijd en geduld zijn de belangrijkste factoren

De Kettingbrief is terechtgekomen bij Stal De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum. De Duitse springamazone Caroline Müller beantwoordt in deze aflevering de vragen van Ivo Campagne, de eigenaar van Stoeterij Sterrehof. Müller rijdt op één van de toekomstbeloftes van zijn stoeterij: de zesjarige springhengst Great Blue (v. Plot Blue). Voor de amazone een mooie aanleiding om zich uit te spreken over zijn ontwikkeling. Tevens laat zij weten wat ze van de Nederlandse springsport en -fokkerij vindt. In de volgende editie komt springruiter en hengstenkeuringscommissielid Wout-Jan van der Schans aan het woord.

Derk Jan Mekkes prolongeert tweespantitel

Op de 26e Dag van het Aangespannen Paard, afgelopen zaterdag op De Uithof van Utrecht, stond voor de tuigpaarden het tweespankampioenschap voor de regio’s Midden, West en Zuid op het programma. Derk Jan Mekkes uit Groningen heeft in Varanno (v. Manno) en PrimeVal Wizz kid’s Gonda (v. Patijn) een zeer ervaren span en wist zijn titel dan ook zonder al te veel moeite te prolongeren.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook