Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Beloftevolle Grand Prix-start Minderhoud en KWPN-hengst Ziësto

Team Glock was afgelopen zondag aan zet in de Grand Prix die op de Subtop-wedstrijd in Ermelo werd verreden. Hans Peter Minderhoud en Marieke van der Putten streden om de hoogste eer, die uiteindelijk terecht kwam bij Minderhoud. Hij zadelde KWPN-hengst Glock’s Ziësto (v. Lancet), die voor het eerst aan de start kwam in de Grand Prix. Het duo finishte met een fraaie score van 72,55%.

“Ik ben heel blij met hoe Ziësto z’n eerste Grand Prix doorliep. Natuurlijk het kan allemaal nog wat strakker en hij verloor zo af en toe nog weleens een been, maar de kop is eraf en hij doet het toch allemaal best goed. Hij heeft heel veel talent en er is niets wat ‘ie niet kan, maar het is ook wel echt een mannetje”, vertelt Hans Peter Minderhoud.
Lees verder over het Grand Prix-debuut van Ziësto en de subtopwedstrijd in Ermelo in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Fokkers verdeeld over jonge hengst of GP-ster

De stemmen waren verdeeld. De fokkers die vrijdagavond in het Fries Congres Centrum deelnamen aan de discussieavond ‘Jonge hengst of Grand Prix-ster’ waren wat betreft hun voorkeur in twee kampen verdeeld. Bij het begin van de discussieavond, georganiseerd door de redactie van Paardenkrant-Horses.nl in samenwerking met Indoor Drachten, was het precies vijftig om vijftig procent, aan het eind van de avond hadden de fokkers die dit jaar voor een GP-ster zullen kiezen licht de overhand.

Jumping Talent Sale even terug naar af

Geen Jumping Talent Sale ter gelegenheid van Jumping Amsterdam dit jaar. Daarmee is het initiatief dat destijds door Wim Schröder en Jeroen Dubbeldam werd opgezet terug naar af. Afgelopen jaren zette ook Mario Everse de schouders onder de veiling. “Een moeilijke beslissing was het eigenlijk niet”, vertelt Everse, die aangeeft dat er misschien nog wel iets anders komt.

‘Handel gaat verder dan alleen een paard verkopen’

Het is niet zo simpel om een springpaard naar Amerika te verkopen. Marco Brinkman en Peter Paul Bosch weten er alles van. Toch doen de jonge handelaren er alles aan om de verkoop naar Amerika aan de gang te houden. Afgelopen week waren ze samen met Joost Siemerink aanwezig op het Winter Equestrian Festival in Wellington. Ze bezochten hun klanten, maar ze werden ook weer bevestigd in wat ze al wisten: dat geschikte paarden voor de Amerikaanse markt dun gezaaid zijn.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook