Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Capetown bezorgt Van der Schans opsteker

Wout-Jan van der Schans en Capetown (v. Oklund) grepen eind juli net naast de zege in de prestigieuze King George V Gold Cup in Hickstead. Sindsdien staan zes concoursen op de teller van de door G.F. van Os gefokte ruin. Maar ondanks de winst voor Van der Schans en Capetown afgelopen zondag in de Grote Prijs van Rouen ziet het ernaar uit dat Capetown ook de komende maanden nog veel rust zal krijgen. 

Lees het hele verhaal over Capetown en Van der Schans in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Mentale impact na valpartij kan groot zijn

De recente val van springruiter Kevin Jochems schokte de hippische wereld. Niet tussen de hindernissen, maar op het voorterrein schoof het jonge talent met paard en al onderuit. Een voorval dat niet op zich staat. Risico’s horen bij sport in het algemeen. Al komt de hippische sector er cijfermatig gezien nog goed vanaf. Maar, wat blijft er buiten het fysieke letsel tussen de oren van de ruiters zitten?

Harry van Middelaar volgend jaar verder op eigen bedrijf

In maart van dit jaar nam Harry van Middelaar de hengstenhouderij van de alom bekende HBC Stal over. Na een dienstverband van ruim twintig jaar zorgde Van Middelaar ervoor dat de hengsten in Boyl konden blijven. En ook de komende jaren zal hij de HBC-hengsten blijven aanbieden, maar dan vanaf de nieuwe stal die Van Middelaar volgend jaar zal betrekken met zijn partner Ancilla Bruggink.

Beckmann: ‘Nederlandse springpaarden zijn moderner’

De Duitse hengstenhouder Mathieu Beckmann rijdt jaarlijks zo’n 100.000 kilometer per jaar om paarden te spotten. De laatste jaren is hij ook steeds vaker in Nederland onderweg. Van de vijftig hengstveulens die hij per jaar koopt, komen er de laatste drie jaar zo’n twintig tot dertig uit Nederland.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook