Ga naar hoofdinhoud

Deze week … ‘Met Davino weet je niet waar ’t eindigt’

Precies tien jaar geleden finishte Ben Schröder als tweede in de Grote Prijs van Amsterdam. Dat was met zijn laatste echte toppaard Rubert R. In 1999 was Ben met Bollvorm’s Athletico zelfs de Nederlandse kampioen. En nu dient zich dan de derde bloeiperiode in de carrière van Ben Schröder aan. Met zijn nieuwe topper Davino Q eindigde Schröder in Amsterdam als beste Nederlander op de vijfde plaats.

Lees verder over over Davino Q en de Grote Prijs van Amsterdam in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Boy-Adrian van Gelderen: ‘Het hoogst haalbare nastreven’

Eén van de opvallende kopers op de meest recente Sale of the Rising Stars was de APG-Stables. Het team rondom de Belgische young rider Boy-Adrian van Gelderen ging met twee jonge talenten terug naar Wuustwezel. Daarmee krijgt de jeugdcarrière van de twintigjarige Van Gelderen opnieuw een boost nadat op eerdere jonge paardenveilingen ook al geïnvesteerd werd.

Drie dressuurpaardenhandelaren in gesprek over de fokkerij

Een dressuurpaard wordt niet gefokt, maar gemaakt. Veel meer dan bij springpaarden is de omgeving van invloed op het bereiken van het hoogste niveau in de sport, het fokdoel van het KWPN. De redactie van Paardenkrant-Horses.nl ging daarom in gesprek met drie handelaren – Matty Marissink, Tim Coomans en Eugène Reesink – een belangrijke schakel in de weg naar de top.

‘Vermogen is binnen de KWPN-fokkerij een serieus probleem’

Het KWPN is relatief gezien sterk ondervertegenwoordigd op het hoogste niveau in de springsport. In het 1,60 m staat het grootste stamboek twaalfde (!) op de HorseTelex Results-ranglijst. De redactie van Paardenkrant-Horses.nl sprak met verschillende experts – Joop Aaldering, Jos Lansink en Kees van den Oetelaar – om uit te vinden waar dat aan ligt. Het meest terugkomende antwoord: het gebrek aan vermogen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook