Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Duitse wervelwind waait Boekelo’s stof op

In zijn 46-jarige bestaan kende de Military Boekelo veel ‘modderjaren’, enkele ‘mistjaren’, een rampjaar met twee dode paarden en een jaar waarin de wedstrijd niet doorging. 2016 gaat de boeken in als het jaar van het stof.

Opgestoven door meer dan 60.000 paar schuifelende voeten over een kurkdroge bodem. En toen het stof was neergedaald, stond een jong Duits meisje, dat als een wervelwind was rond gestoven, fier bovenaan. Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Het eindeloze ‘recyclen’ van KWPN-keuringscommissieleden

Op de laatste ledenraadsvergadering van het KWPN werd vooral herbenoemd in de hengstenkeuringscommissies en daarnaast werden een paar ‘oude bekenden’ terug in de baan gehaald. Onder andere voormalig voorzitter Arie Hamoen komt terug. Dat roept vragen op. Wordt het niet tijd voor wat nieuwe gezichten of is de vijver waaruit gevist kan worden werkelijk zo klein?

Alicante: Puzzelstukjes op de plek

We schrijven 25 mei 2005. Een veulen van de toen nog vrij onbekende, jonge Holsteinerhengst Casall ASK wordt geboren. Het fraaie schimmelhengstje krijgt de naam Casares M mee van fokkers Ron en Els Nowee van Stoeterij Het Maalwater in Oude Niedorp. Het veulen wordt ingeschreven bij het Holsteiner Verband, aangezien de moederlijn helemaal Holsteins getint is, hoewel moeder Texas M een bij het KWPN ingeschreven dochter is van de preferente Indoctro. Het begin van het opmerkelijke verhaal over dekhengst en springpaard Alicante.

Iris van Bruggen: ‘Steeds meer controle, ook op concours’

Iris van Bruggen was afgelopen zondag op de Subtopwedstrijd in Genemuiden de onbetwiste winnares in het ZZ-Zwaar. Met haar VB’s Zagato won ze zowel de eerste als tweede proef met scores van 65,5% en 62,71%. Vooral met de eerste proef was Van Bruggen heel erg blij. “Die ging helemaal zoals ik wilde, met veel controle”, aldus een blije Van Bruggen, die samen met haar moeder Dressuurstal Van Bruggen runt in het Gelderse Oosterwolde.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook