Ga naar hoofdinhoud

Deze week … EEF verzet zich tegen afspraken FEI met Tops

Vertegenwoordigers van Europese nationale hippische federaties zijn dinsdag in Bern bijeen gekomen om zich te beraden op de situatie die is ontstaan na het ondertekenen van een Memorandum Of Understanding (MOU) tussen FEI en de Global Champions League van Jan Tops en Frank McCourt. Tegelijkertijd vond in Valkenswaard in de Tops International Arena een persbijeenkomst plaats om uitleg te geven over de overeenkomst tussen de Global Tour en de FEI.

Lees verder over het verzet van de EEF tegen de afspraken van de FEI en Jan Tops in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Patrick van der Meer slachtoffer van jurydwaling

Op Indoor Brabant konden afgelopen weekend opnieuw vraagtekens worden geplaatst bij de professionaliteit van de jurering. Patrick van der Meer werd in de kwalificatie voor de Wereldbekeromloop direct in het begin van zijn proef uitgebeld vanwege een vermeende kreupelheid van zijn paard Zippo. Verantwoordelijk jurylid bij C Annette Fransén-Iacobaeus bood later haar excuses aan voor dit onjuiste besluit, dat onherstelbare schade toebracht aan de wedstrijd en aan de belangen van de betrokken ruiter.

Positief gevoel na aanlevering elf dressuurhengsten

Na de aanlevering voor het KWPN-voorjaarsverrichtingsonderzoek betrokken afgelopen maandag elf dressuur hengsten een stal op het KWPN Centrum. Dit na een zadelpresentatie en de veterinaire keuring. De keuringscommissie heeft een positief gevoel over de groep. “Er zitten zeker een paar heel fijn hengsten bij en van een paar hopen we dat ze zich zullen verbeteren”, aldus juryvoorzitter Bert Rutten. Jurylid Marian Dorresteijn merkte daarbij op dat de meeste jonge hengsten zich al heel netjes in de hal lieten rijden.

Adelinde plakt mooie pleister op Rio-wond

Met een mooi geregisseerde, waardige ceremonie nam het grote publiek zaterdag op Indoor Brabant afscheid van Jerich Parzival. Adelinde Cornelissen leidde zelf, vanaf de rug van haar rode ridder, de bijna weemoedige plechtigheid. Ze haalde daarbij de mensen naar voren die een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van Parzival, waaronder fokster Ria Beijer, maar ook alle leden van haar begeleidingsteam.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook