Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Eerlijk zijn, hard werken en durven succesfactoren Robbie en Chantal van Dijk

Toen Robbie en Chantal van Dijk elkaar ontmoetten was hij 23 en zij zestien. Bij de Brabantse kwajongen was het lang leve de lol. Hij had niks behalve een Opel. Zij had vijf bankrekeningen en altijd gespaard. Samen begonnen ze met het trainen van paarden met Robbies ouderlijke huis als uitvalsbasis. Het stel woonde op een piepklein zolderkamertje en had zes stallen.

Inmiddels zijn het er vijftien die altijd vol staan en doen de twee handel over de hele wereld. Van rijpaarden tot Friezen, Hackneys en tuigpaarden: alles is welkom bij Van Dijk. “We houden van een goed paard, maakt niet uit wat voor ras.”
Verder lezen over Robbie en Chantal van Dijk? Dat kan nu al online.

HTC: Meer dan alleen zoektocht naar nieuwe Anky of Jeroen

Met meer dan honderd namen op de startlijst van het zomerijkmoment van het HTC (Hippisch Trainings Centrum, voorheen Hippisch Talenten Centrum) was de redactie van Paardenkrant-Horses.nl enigszins sceptisch. Wat is een talent? Statistisch gezien haalt maar een handjevol ruiters de top en bovendien heeft de KNHS ook al het talentenplan. Tijd om te onderzoeken wat het HTC nu precies is.

Harrie Smolders opnieuw aan kop in GCT-ranking

Dankzij een derde plaats met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) in Parijs springt Harrie Smolders opnieuw naar de eerste plaats in de ranking van de Global Champions Tour. “Al is dat relatief natuurlijk”, beseft Smolders. “Christian Ahlmann, die op twee staat, heeft net als ik zes wedstrijden op de teller. Maar Alberto Zorzi en Maikel van der Vleuten scoren gemiddeld wellicht beter.”

Tweejarige halfzus KWPN-hengst Eebert kadidate voor nationale titel

In Houten op de eerste Centrale Keuring voor tuigpaarden, die van de KWPN-regio West, presenteerde zich meteen een kandidate voor de nationale titel in Ermelo. Te weten de tweejarige donkerbruine vliegensvlugge Keldine (Cizandro x Manno) van Jaap van Rijn uit Katwijk.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook