Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Emma Hindle: ‘Mijn leven is totaal veranderd’

Dit weekend prijkte er een verrassende naam op de Grand Prix-startlijst van CDI Zeeland Outdoor: die van Emma Hindle. De Britse amazone die deelnam aan twee Olympische Spelen en jarenlang op topniveau meereed, blijkt er tegenwoordig een compleet ander leven op na te houden. Het overlijden van haar vader en de geboorte van haar zoontje zetten vijf jaar geleden haar leven totaal op zijn kop.

Lees verder over Emma Hindle en haar plannen om weer mee te doen op het hoogste niveau in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

‘Iedereen krijgt vroeg of laat met een keuring te maken’

Tegenwoordig is in het aankoopproces van een paard een klinische of röntgenologische keuring bijna niet meer weg te denken. Ook in de fokkerij is het een veelgebruikt middel waarvan de resultaten meegenomen worden bij de selectie van jonge aanwas. Wat zijn nu echt de voordelen van een dergelijke keuring en aan welke eisen moet deze voldoen? Paardenkrant-Horses.nl sprak met drie gerenommeerde fokkers en handelaren en vroeg hen naar hun visie.

De ‘illegale’ dekkers van 2007

Het KWPN maakte zich zorgen eind juni 2007. Fokkers dekten in dat jaar massaal met nog niet KWPN-goedgekeurde hengsten zoals Spielberg, de toen alleen nog maar aangewezen kampioenshengst Zürich en de bij het KWPN afgewezen Zalerno. Inmiddels zijn de oudste nakomelingen van deze hengsten negen, tijd voor een tussenbalans.

Zento maakt de belofte waar

Bij velen zal het nog op het netvlies staan: hoe Zento (v. Quasimodo Z) als 2,5-jarige op de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring eind 2006 door het lijntje ging. Nu, ruim tien jaar later, is de hengst op de dynamische HorseTelex Results E-ranking de meest veelbelovende vererver en onze eerste stijger van de maand.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook