Ga naar hoofdinhoud

Deze week … For Pleasure en Baloubet regeren ranglijst

Niet Diamant de Semilly, maar For Pleasure was volgens de HorseTelex-wereldranglijsten in 2016 de beste vererver van springkwaliteit. Fit For Fun, Flora de Mariposa, Barron en alle andere nazaten van de vermaarde For Pleasure presteerden in het afgelopen jaar gemiddeld veel beter dan de kinderen van Diamant de Semilly, die volgens de WBFSH de beste hengst was, maar in de HorseTelex-rankings slechts plaats 26 inneemt.

Lees verder over de beste verervers in de HorseTelex-wereldranglijsten in 2016 in  de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Bestuur Fjordenpaarden Stamboek stapt op

In een brief aan de leden van de vereniging het Nederlands Fjordenpaarden Stamboek laat Tjeert de Boer weten dat hij per direct is teruggetreden als voorzitter. “De dringend noodzakelijke vernieuwingen en bijstellingen van de vereniging kunnen niet onder mijn voorzitterschap gerealiseerd worden”, zo laat hij weten. Inmiddels zijn alle vijf bestuursleden opgestapt.

Isabel Cool: ‘Bij Sjef moet ik terug naar de basis’

De Belgische dressuuramazone Isabel Cool heeft grote plannen. Nog nooit eerder reed ze Grand Prix, maar met drie paarden mikt ze op de internationale top. Om dat plan te verwezenlijken begon ze afgelopen november met trainen bij niemand minder dan Sjef Janssen. Met Coolhorses Constand (v. Vic) maakte ze in Mechelen een goede indruk en won de Lichte Tour-Kür, vóór onder andere Jorinde Verwimp en Patrick van der Meer.

‘Enorm wat Andreas afgelopen tien jaar gedaan heeft’

Bijna negentien jaar werkten Ulf en Eva Möller in Hagen am Teutoburgerwald voor de grootste dressuurpaardenhandelaar ter wereld, Ulrich Kasselmann. De namen Kasselmann en Möller leken totaal met elkaar verbonden te zijn, voor eeuwig een span. Totdat in december bekend werd dat Ulf en Eva Möller gaan werken voor de man die Kasselmann inmiddels naar de kroon steekt als het gaat om het mondiale marktaandeel in de dressuurpaardenhandel: Andreas Helgstrand. Wat heeft het echtpaar Möller tot deze carrièreswitch gebracht?

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook