Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Harrie Smolders neemt leiding in GCT over

Een barrageplek was voldoende voor Harrie Smolders om de leiding in het algemeen Global klassement op te eisen. Zonder dat er één overwinning bij kwam kijken stoomde Smolders met driemaal een barrage plaats door naar de leidende positie. Daarin blijft hij de rappe Italiaan Lorenzo de Luca en Maikel van der Vleuten op punten nu ruim voor.

Na zes wedstrijden in het Global Champions Tour circuit staan de Nederlanders er uitstekend op met het oog op de komende acht wedstrijden. Verder lezen over de prestaties van Harrie Smolders in de GCT, dat kan nu al online.

Four Seasons van opknapper naar kaderpaard

In april van dit jaar verkocht Diederik van Silfhout zijn toppaard Arlando aan de Deens Anna Zibrandtsen. Een aderlating voor de Nederlandse dressuur, maar ondertussen ‘knutselde’ van Silfhout aan zijn nieuwe paard Four Seasons (v. Fürst Piccolo), die hij vorig jaar oktober als opknapper kocht. Inmiddels is de combinatie nog één internationale score verwijderd van het A-kader en heeft bondscoach Rien van der Schaft ze opgesteld in de Nations Cup van CHIO Rotterdam.

Marc Houtzager: ‘Op het juiste moment op de juiste plaats zijn’

“Een prettig gevoel”, zo geeft Marc Houtzager zijn gevoel weer over z’n prestaties met vooral Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) en Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus). “Ik heb twee heel goede paarden. Calimero ontwikkelt zich erg snel, Baccarat liep als negenjarige al op 1,60 niveau en doet dat nu opnieuw.” Met Sterrehof’s Calimero werd Houtzager eind april Nederlands kampioen. Eindelijk zo lijkt, want de ruiter uit Rouveen won eerder al drie keer zilver en twee keer brons. Sindsdien lijkt Houtzager ook niet meer weg te denken uit de selectie van Rob Ehrens. Want zowel in Rome als straks in Rotterdam is hij opnieuw van de partij.

Balou du Rouet: de uitzondering in de springpaardenfokkerij

Van de gehele top-20 in de actuele HorseTelex Results Ranking in de A-groep voor springhengsten zijn er maar drie hengsten die zelf niet op het hoogste niveau hebben gesprongen. De hoogst geplaatste is Balou du Rouet (v. Baloubet du Rouet) met zijn vierde plaats. Hij kwam zelf niet verder dan het 1,45 m en ook zijn pedigree is niet doorspekt met 1,60 m-paarden. Toch geeft hij topspringpaarden aan de lopende band.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook