Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Harrie Smolders rijdt concurrentie op een hoop

Het houdt maar niet op voor Harrie Smolders. De ruiter uit Lage Mierde voegde afgelopen weekend met Emerald N.O.P. ook de Grote Prijs van Chantilly toe aan zijn palmares na een felbevochten strijd met de Britse topruiter Scott Brash met Hello Forever, de Fransman Philippe Rozier met Rahotep de Toscane en Carlos Lopez met de bij Gerrit Westendorp gefokte Cuplandra. Daarmee verstevigt Smolders ook meteen zijn leiderspositie in de tussenstand van de Global Champions Tour.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gaat hij met de Hamburg Diamonds ook aan de leiding in de Global Champions League.
Terwijl vader Emerald in Chantilly top presteerde, pakte dochter Jabiola de titel op de Brabantse CK van het KWPN. Verder lezen? Dat kan nu al online.

Gal: ‘Zonik kan ver komen, maar we doen nu rustig aan’

Ze zijn dé rijzende sterren van de Nederlandse dressuursport: Edward Gal en Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack). Vorig jaar stroomden de tribunes in Ermelo vol om hen de Lichte Tour-titel te zien halen, dit jaar wonnen ze de titel in de Zware Tour. Toch komt de zwarte hengst waarschijnlijk deze winter pas weer in actie: Gal wil de pas negenjarige hengst thuis in alle rust doortrainen om hem klaar te maken voor het échte werk: “Zonik gaat denk ik heel ver komen”, blikt hij vooruit.

Aniek Poels en Athene stapsgewijs richting Aken

2006 was een prachtig jaar voor de Nederlandse springsport. Op de mythische grasvlakte van Aken sleepten de Oranjeruiters de wereldtitel in de wacht. Naast Piet Raijmakers met Van Schijndel’s Curtis (v. Coriano Z), Jeroen Dubbeldam met BMC Up and Down (v. Ohio van de Padenborre) en Albert Zoer met Okidoki (v. Jodokus), was ook Gerco Schröder met de machtige schimmel Berlin (v. Cassini I) een belangrijke schakel in het team. Elf jaar later zou het zomaar kunnen dat een dochter van diezelfde Berlin een hoofdrol vervult op de Aachener Soers. Athene en Aniek Poels zijn namelijk geselecteerd als deel van het Nederlandse team voor de landenwedstrijd.

Machtige Jane is dit seizoen de ‘te kloppen’ merrie

Juryleden Ine van Deurzen en Dirk Reijne kwamen op de Stamboekkeuring in Alblasserdam superlatieven te kort om de kwaliteit van Desperado-dochter Jane te bejubelen. Met een cijferlijst bestaande uit louter negens, lijkt het fokproduct van Huib van Oort de rest van het keuringsseizoen de te kloppen merrie.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook