Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Hooggespannen verwachtingen rondom Zonik

Veel Nederlandse combinaties zijn er momenteel niet die in de Grand Prix boven de 75% uit komen. Edward Gal deed het afgelopen weekend bij zijn debuut met Glock’s Zonik in de koningsklasse. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat Gal straks met de negenjarige hengst naar het Europees kampioenschap mag. Zelf wil hij daar nog niks over zeggen.

Verder lezen over het spectaculaire debuut van Glock’s Zonik? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Rinkes: ‘In de breedte onwijs veel goede paarden gefokt’

Peter en Anne Mieke Rinkes stoppen met de paardenfokkerij op de Fortuna Hoeve. Vooral om gezondheidsredenen hebben ze al hun paarden verkocht. Jos van Deurzen kocht er maar liefst 37. Een aantal is naar Stal Beltmanshoeve van Stephan en Evelien Haarman gegaan en met Silvie en Aron Mensink heeft Rinkes nog een paar merries samen.

Cathrine Dufour geeft Duitsers het nakijken

Twee jeugdige combinaties domineerden afgelopen weekend en maandag de Grand Prix-rubrieken in Hagen: Cathrine Dufour (25) won met Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond) de Grand Prix en de Kür, terwijl Sönke Rothenberger (22) met Cosmo (v. Van Gogh) in de spannende Spécial-groep beide proeven won. Van Cosmo waren de verwachtingen als jong paard al hooggespannen. Maar de nu veertienjarige Cassidy zou volgens Andreas Helgstrand, bij wie Dufour de ruin aanschafte, nooit een Grand Prix-paard worden

Stal Brinkman richt zich op internationale markt

Al de vierde generatie zwaait de scepter bij Stal Brinkman in een sector die sterk blijft veranderen. Daar spelen de 35-jarige broers Marco en Koen op in door de pijlen met paarden en hengsten steeds meer te richten op de internationale markt. Sinds dit jaar is het bedrijf EU-gecertificeerd en mag het zelf sperma invriezen en verzenden. Belangrijk blijft dat interessante eigen hengsten geëxploiteerd worden en daarin wordt geïnvesteerd.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook