Ga naar hoofdinhoud

Deze week … ‘Van intens blij naar onvoorstelbaar verdrietig’

Toen ze Handsome O op de KWPN Select Sale voor 300.000 euro hadden gekocht waren Kristin en Alexandra Andresen de gelukkigste vrouwen van de wereld. Het kerstgeschenk van haar ouders leek een enorme aanwinst in de stallen van Alexandra Andresen. 

De Noorse young rider had op EK’s al het nodige eremetaal gewonnen en zou nu dan een enorme toekomstbelofte op stal krijgen in de persoon van Handsome O, de dressuurkampioen van de KWPN Hengstenkeuring 2015. Lees verder over het verdriet van de familie Andresen in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Jelmer Chardon: ‘Blijven geloven in Jurre’

“Als je gelooft in een paard, dan komt er vanzelf een keer een moment dat de jury het ook gaat zien”, zegt de zeer trotse Jelmer Chardon nadat zijn onlangs goedgekeurde Friese hengst Jurre 495 (Maurits x Jasper) op fantastische wijze het algemeen kampioenschap op de KFPS Hengstenkeuring binnenhaalde.

Plannen voor Gronings hippisch centrum in de maak

Als het aan Koen Meijer ligt, is de provincie Groningen binnen een paar jaar een internationaal hippisch centrum rijker. De eigenaar van het gelijknamige aannemersbedrijf, maar in de paardenwereld vooral bekend als trouwe sponsor van Jur Vrieling en vader van het springtalent Amber, heeft op diverse plaatsen strategisch geïnvesteerd in onroerend goed. “Linksom of rechtsom, het gaat er komen”, voorspelt Meijer.

Hoofdsponsor Adequan wil paardenwereld iets teruggeven

Adequan, het vooral in Amerika heel veel gebruikte medicijn ter behandeling en voorkoming van gewrichtsproblemen bij paarden, is de hoofdsponsor van het Adequan Global Dressage Festival. Maar liefst tien weken lang sponsort de farmaceut het grootste dressuurfestival van Amerika. Gefluisterd wordt dat met de sponsoring een bedrag van zes cijfers gemoeid is. Aangenomen wordt dat Adequan meer dan een half miljoen euro neerlegt.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook