Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Invloed stempelhengsten blijft groot

De eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring heeft over de vier selectiedagen en met de nakeuring nog voor de boeg alvast 92 dressuurhengsten opgeleverd voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Van die nieuwe jaargang was het onder meer Ferdeaux die een goede indruk maakte met zijn nafok. Deze zoon van Bordeaux, die zelf vijf zonen door kreeg, scoorde ook met vijf zonen.

Hoewel de jury zoekt naar nieuw bloed, wat soms ook goed lukt, is de invloed van Krack C, Jazz en Ferro nog steeds groot. Lees alles over de eerste bezichtiging  in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Den Goubergh: het ontwaken van een slapende reus

Jarenlang stonden sceptici argwanend tegenover de grootse plannen van voormalig marktkoopman en Brabantse schoenenreus Leon van der Pluijm. De eigenaar van Den Goubergh zette zijn zinnen op het uitbreiden van het Brabantse paardensportcentrum, maar ondanks de tegenwerking van verschillende partijen begint de transformatie langzaamaan vorm te krijgen. Een groei die wereldwijd niet onopgemerkt blijft, waardoor de organisatie eind november het EK van 2017 voor de dressuurjeugd toebedeeld kreeg. Toonaangevend volgens Van der Pluijm, die bereid is een tipje van de sluier op te lichten over het ontwaken van zijn slapende reus, Den Goubergh.

Doron Kuipers op eigen benen verder

Het komend jaar zal voor Doron Kuipers volledig in het teken van zijn eigen stal staan. Na een succesvolle periode in dienst bij Stal Everse breekt vanaf 1 december een nieuw hoofdstuk aan. Onder het Everse-dienstverband sprong Kuipers onder meer naar topklasseringen op het Nederlands kampioenschap, een vierde plek op Jumping Amsterdam en mocht hij Nederland vertegenwoordigen in de landenwedstrijd van Gijon.

Publiek rukt massaal uit voor eerste jaargangen

Van de Friese hengsten Aarnold, Bartele, Bikkel, Djoerd en Epke werden op de vierde en afsluitende dag van de eerste bezichtiging van de KFPS Hengstenkeuring in Drachten de eerste nazaten gepresenteerd. Fokkers en belangstellenden lieten de kans om deze nafok te bekijken niet onbenut en wisten vorige week donderdag massaal hun weg te vinden naar het Fries Congres- en Paardencentrum.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook