Ga naar hoofdinhoud

Deze week … JIM mikt op Wereldbeker springen

Zonder Nederlanders in de Grote Prijs-barrage kwam de sfeer er in het MECC nooit lekker in, de Oranje-afwezigheid was op de tribunes voelbaar. De sterk presterende Belgen waren met drie troeven wel opvallend aanwezig, met als ultiem wapenfeit de winst van Nicola Philippaerts en H&M Zilverstar T (v. Berlin). Het grootste nieuws kwam misschien wel uit onverwachte hoek.

Concoursorganisator Frank Kemperman maakte na afloop de Wereldbekerambities van JIM kenbaar. “Wij zijn bereid de uitdaging aan te gaan. Want een vooraanstaand paardenland als Nederland verdient een World Cup.” Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Cindy Boere dolenthousiast over winnend debuut

Dressuuramazone Cindy Boere uit Ouderkerk aan den IJssel was afgelopen weekend op de Subtopwedstrijd in Utrecht door het dolle met haar ZZ-Zwaarproef en de score die deze opleverde. “Voor het eerst ZZ-Zwaar rijden en dan win ik gewoon met meer dan 69%”, vertelt Boere enthousiast. “Brown Sugar is een paard met drie bovengemiddeld goede basisgangen en ze heeft eigenlijk geen zwakke punten. M’n proef ging erg fijn. Ze liep alle onderdelen heel ontspannen door, met een fijn ritme en bleef heel mooi gedragen. Ik had achten voor de wissels en ook het uitstrekken leverde mooie cijfers op.”

Van Triest Horses in internationale schijnwerpers

Voor Herman van Triest was afgelopen weekend heel bijzonder op hippisch vlak. Fokproduct H&M Zilverstar T (v. Berlin) won onder Nicola Philippaerts de Grand Prix van Jumping Indoor Maastricht. Nog verder zuidelijk reed Juulia Jylas, de Finse vriendin van Van Triest, foutloos in de Wereldbeker van Verona met Finishing Touch Wareslage (v. Quival). “Een onverwacht mooi weekend”, glundert Van Triest die ook de fokster van Finishing Touch bij het succes betrekt. “Karen Keymeulen kreeg op haar verjaardag het mooist denkbare cadeau. Een nulrunde in de Wereldbeker.”

NWPCS-bestuur uit functie gezet door Ledenraad

Nadat er al wat rommelende geluiden gehoord waren binnen het hoofdbestuur van het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), verscheen afgelopen zondag via de site het nieuwsbericht dat na een besloten discussie van de Ledenraad deze het hoofdbestuur heeft gevraagd terug te treden. Alfred Vaessen, voormalig vicevoorzitter en woordvoerder, voelt zich aan de kant geschoven.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook