Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Jos Lansink: ‘Frank is echt een kampioensruiter’

“Frank kan je met een boodschap wegsturen, die zal hij uitvoeren. Zeker op kampioenschappen zijn er toch vaak ruiters die bij wijze van spreken hun eigen naam niet meer weten en door de druk vergeten waar ze mee bezig zijn, in paniek raken en foute beslissingen maken. Frank niet, dat is echt een kampioensruiter”, aldus Jos Lansink over zijn stalruiter Frank Schuttert die afgelopen weekend, drie weken na het binnenslepen van de Nederlandse kampioenstitel, met Go Easy de Muze de Grote Prijs van Eindhoven won.

Jos Lansink spreekt deze week uitgebreid over Frank Schuttert in de Paardenkrant-Horses.nl die vrijdag op de mat valt en  nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Derby van Eindhoven dit jaar over het randje?

Een grote mensenmassa zag de pas zeventienjarige Sanne Thijssen afgelopen weekend de Derby van Eindhoven op haar naam schrijven. Toch deed een blik op de uitslagenlijst de wenkbrauwen fronsen. Met één springfout kun je een derby winnen. Maar het had niet veel gescheeld of het schouwspel was uitgelopen op een barrage tussen combinaties met negen strafpunten. Dat er dit jaar meer fouten dan anders vielen was ook parcoursbouwer Louis Konickx opgevallen, hoewel hij niet wil spreken over een zwaardere editie.

Ludo Philippaerts: ‘Bij veel paarden komen de kwaliteiten niet naar boven’

“Te veel paarden moeten op een te jonge leeftijd al te veel springen. Het is allemaal veel te veel van het goede dat jonge paarden al op twee- en driejarige leeftijd naar de hengstenkeuring moeten en verrichtingsproeven moeten lopen”, vertelt Ludo Philippaerts in de Kettingbrief. “De mentaliteit van vandaag de dag is dat het allemaal niet te veel mag kosten, maar wel veel moet opbrengen. Dat is een beetje jammer. Ik denk dat er veel kwaliteitsvolle paarden door dit soort dingen verloren gaan. Geld is hier de grote oorzaak van. Sommige paarden lopen hierdoor hun carrière mis.”

Nieuwe Duitse dressuurtoppers komen bovendrijven

In München kwamen twee relatief nieuwe Duitse dressuurtoppers bovendrijven. Dorothee Schneider reed met Showtime (v. Sandro Hit) haar eerste Kür ooit en zette dat om in een dikke overwinning met een score van boven de 80%. “Het leek wel of de muziek, het paard en ik helemaal samensmolten. Het was grandioos”, verzucht de amazone. Werth reed de eveneens tienjarige Emilio (v. Ehrenpreis) op zijn eerste grote buitenwedstrijd naar een ruime 80% in de Grand Prix Spécial.

Geweldenaar Michael Jung schrijft opnieuw geschiedenis

“De eerste Duitser die zegeviert in Badminton en dan ook nog de Grand Slam pakken, dan schieten zelfs bij mij woorden te kort”, aldus de 33-jarige Jung die met La Biosthetique Sam (v. Stan the Man xx) de laagste score ooit (34,4 strafpunten) in Badminton liet noteren. “Sam heeft zich het hele weekend honderd procent gegeven. En het allermooiste is dat hij zo fit is als nooit tevoren. Wat ben ik gelukkig zo’n paard te hebben.” Nu zijn de pijlen gericht op de Olympische Spelen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook