Ga naar hoofdinhoud

Deze week … De keerzijde van de ongenaakbare Casall

Wie nog niet wist hoe de wereld van sport en fokkerij in elkaar zit werd afgelopen weekend helemaal bijgepraat. De legendarische hengst Casall Ask won zaterdagavond op zeventienjarige leeftijd de Grote Prijs van Doha en daarmee de Global Champions Tour-competitie.

Enkele uren tevoren waren op de Holsteinse hengstenkeuring opnieuw vijf zonen van Casall toegevoegd aan de lange rij stamhouders die de fokkerij al dienen. Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Persoonlijke verhalen over een briljante paardenman

Een overvolle H. Remigiuskerk nam afgelopen zaterdag afscheid van Wim Ernes. In een indrukwekkende eredienst kwam naar voren wat Wim Ernes heeft betekend voor zijn naasten, maar zeker ook voor de Nederlandse paardenwereld. De redactie van Paardenkrant-Horses.nl vroeg aan de leden van het team waarmee Ernes in 2015 goud won op het EK in Aken, alsmede aan Marian Dorresteijn en Maarten van der Heijden, om terug te blikken op een briljante paardenman en een onvergetelijk mens.

Kevin Beerse: ‘Voor Camelot is geen hindernis te hoog’

Geroutineerd stuurde Kevin Beerse zijn Camelot (v. Harley) afgelopen zaterdag naar de tweede plek in de Grote Prijs van Indoor Wierden. Maar achter die rit uit het boekje gaan nog niet zoveel hippische kilometers schuil. De internationale rooky reed iets meer dan een jaar geleden zijn eerste sterrenwedstrijd binnen. En is vastberaden daar met hard werken en huiselijke support nooit meer te verdwijnen.

Tosca Visser: ‘Goed paardrijden is universeel’

Vijf jaar geleden emigreerden Kees en Tosca Visser naar Engeland. Na de extreem succesvolle, maar emotioneel ook zware jaren met hun wereldster Totilas kozen ze voor de rust van het Engelse platteland en de vreugde van het Engelse paardenleven. Al die tijd vernam Nederland weinig van Kees en Tosca. Tot ze dit jaar weer neerstreken op het ‘oude’ nest in Gorssel. En Tosca zich met Asther de Jeu succesvol mengde onder de nationale Grand Prix-ruiters. Afgelopen weekend won deze combinatie met 69 procent de Grand Prix in Zevenaar.

‘Tuigpaarden zijn sportiever geworden’

Johan Hamminga is nu bijna drie jaar voorzitter van de KWPN hengstenkeuringscommissie Tuigpaard. Hij vindt dat de tuigpaarden de laatste jaren sportiever zijn geworden en ziet de toekomst positief. Over de inteeltproblematiek zegt hij: “We moeten het niet groter maken dan het is. De inteelt heeft ons ook deels zover gebracht.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook