Ga naar hoofdinhoud

Deze week … KNHS hult zich in stilzwijgen over vertrek Anton Binnenmars

Een summiere mededeling in het verslag van de afgelopen ledenraadsvergadering van de KNHS. Directeur (Breedte) Sport, Anton Binnenmars – pas vanaf 2015 in dienst – stapt vanaf 1 juli op en zijn functie wordt voorlopig niet ingevuld. Een vreemde gang van zaken. Navraag van de redactie van de Paardenkrant bij de KNHS levert niets op.

Verder lezen over het vertrek van Binnenmars? Dat kan nu al online.

Andrew McLean: ‘Beloning is een essentieel onderdeel van de training’

Begin deze maand plaatste dressuurruiter Tristan Tucker een video op Facebook waarin hij meldde te zijn uitgesloten, nadat hij zijn paard beloonde tijdens een dressuurproef op Lichte Tour-niveau op de internationale wedstrijd in Uggerhalne. De FEI is blijkbaar duidelijk over het belonen. De wetenschap ook? De Paardenkrant zocht uit hoe beloning werkt en wat het meest effectief is. Aan het woord komen onder meer gedragsspecialisten Andrew McLean en Machteld van Dierendonck.

Nederlandse bondscoach wordt Duits kampioen

Elf jaar na haar laatste titel is Bettina Hoy weer terug op het hoogste niveau. Zij won in Luhmühlen met overmacht de CIC3* en daarmee de Duitse titel, voor alleskunner Michael Jung. Daarnaast werd ze derde in de CCI4*. Sinds dit jaar is Hoy de bondscoach van het Nederlandse eventingteam, wat ze dus met succes combineert met haar eigen carrière.

De Gerdine Hoeve breidt uit in Azië

De Gerdine Hoeve in Hilvarenbeek leent zijn bekendheid voornamelijk aan de bijdrage die geleverd wordt aan prominente verschijningen gedurende het keuringsseizoen. Aniek van Santvoort en Paul van Rijswijk, de namen achter de Gerdine Hoeve, brachten een scala aan keuringstoppers en NMK-kampioenen voor. Heden ten dage richt het zakenkoppel zich minder op het fokken en africhten van paarden. De handel zet de toon en deze richt zich op Azië. Daarvoor is het stel op zoek naar personeel dat aan de andere kant van de wereld de verkochte paarden kan begeleiden. “Want het werk houdt niet op bij het verkopen”, aldus Van Santvoort.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.