Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Wim Ernes overleden

Deze week is gebeurd waar heel paardrijdend Nederland lang voor vreesde: Wim Ernes is overleden. De voormalige bondscoach dressuur en ex-voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur leed aan een hersentumor en werd slechts 58 jaar. Daags voor zijn overlijden kreeg Ernes de gouden KNHS-speld uitgereikt.

Op de KWPN Hengstenkeuring had Ernes al de gouden speld van het KWPN gekregen. Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Ten Heuvel: ‘Je eigen kop volgen en af en toe iets proberen’

Nel ten Heuvel timmert in Westfalen aan de weg met haar paarden. Haar fokproduct Winchester (v. Wynton) werd vorig jaar geprimeerd op de Westfaalse keuring en voor 100.000 euro verkocht. Dit jaar lopen opnieuw twee door haar gefokte hengsten op de keuring. Het geheim achter haar succes: dat is er niet. “Niet met de mode meegaan, moed hebben en een beetje geluk heb je ook wel nodig.”

Judith Debougnoux: ‘Er zit nog zoveel meer in Athina’

Op de Subtopwedstrijd afgelopen zaterdag in Kronenberg startte Judith Debougnoux haar eigen fokproduct Athina (v. Tuschinski) voor de derde keer in de Grand Prix. De score van 67,70% betekende een nieuw persoonlijk record voor de combinatie, die afgelopen september debuteerde in deze klasse. “Voor ons beide is dit een nieuw niveau en dat is misschien niet de meest ideale combinatie. Maar er zit nog zoveel meer in Athina”, vertelt Judith Debougnoux enthousiast.

Tussendoortje resulteert in titel voor Wouter Mosselman

Dat de aanvankelijk eind juni geplande KNHS-kampioenschappen eventing in het water vielen, pakte afgelopen zaterdag ten voordele uit van Wouter Mosselman. De 22-jarige ruiter uit Westendorp nam zonder zijn zinnen op een medaille gezet te hebben deel aan de klasse Z en sloot het kampioenschap uitstekend af met goud. Linda de Vries nam in de klasse M de honneurs waar met Verginius de Kairos (v. Krack C).

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook