Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Martin Lips was graag nog doorgegaan

Martin Lips reageert ‘met gemengde gevoelens’ op het feit dat de KNHS niet met hem verder wil als bondscoach eventing, wat vorige week bekend gemaakt werd. “We hebben de sport naar de Olympische Spelen gebracht. Daar gaan ze nogal gemakkelijk mee om.”

Lees alles over de reactie van Martin Lips in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Belgische springruiters domineren indoorseizoen

Er valt de laatste tijd niet naast te kijken. Overal waar Belgen aan de start komen, gaan ze met de hoogste eer aan de haal. Of het nu winst is in de Grote Prijs van Maastricht, in de Grote Prijs van Parijs of in drie van de vier hoofdproeven op ’s werelds meest prestigieuze indoorconcours in Genève, het goud is telkens voor een ruiter uit het land van bier en chocolade. En dat terwijl het outdoorseizoen de Belgische springruiters weinig succesvolle prestaties opleverde. Hoe zijn de huidige successen op het allerhoogste niveau te verklaren?

Wim Cazemier helemaal gesetteld in Amerika

Wim Cazemier kreeg afgelopen zomer zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten goedgekeurd. Daarop verkocht de veelzijdige paardenman zijn hengstenhouderij in Nuis en begon hij met de voorbereidingen van de verhuizing. Sinds twee maanden is de emigratie van de Groningse hengstenhouder en fokker een feit. Na een aantal weken ‘leven uit de koffer’ is Cazemier met zijn gezin neergestreken op een indrukwekkend complex in de staat Indiana.

Nikki Schaap doorbreekt zeventig procent-grens

Ondanks dat Nikki Schaap pas een paar maanden op het hoogste niveau rijdt, stond ze onlangs met Chocolate Cookie RDP (v. Johnson) overtuigend bovenaan in de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in De Mortel. In haar vierde Grand Prix liet de 26-jarige amazone met een nieuw PR van 72,75% verschillende routiniers achter zich. “Die score is wel even lekker!”, vertelt Schaap, die meerijden op het allerhoogste niveau als doel heeft.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook