Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Michel Hendrix: ‘Mooiste zege van mijn carrière’

Michel Hendrix stond niet te boek als gedoodverfd winnaar voorafgaand aan de 1,60 m Grote Prijs van Bolesworth International. Op het Engelse landgoed hield de ruiter uit Kessel zich met Baileys (v. Indoctro) uitstekend staande tussen grootheden van divers kaliber. Met ruim drie seconden vocht hij zich los van de nummer twee en behaalde zijn eerste viersterren GP-overwinning met verve. “De mooiste zege van mijn carrière”, vat de nummer één zijn winst samen.

Meer over de overwinning van Michel Hendrix en zijn visie op de sport en handel is te lezen in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Duitse overmacht op eerste EK voor U25

Niet alleen bij de senioren, maar ook in de U25 is het Duitse dressuurteam onverslaanbaar. Op het eerste EK voor U25 in de geschiedenis wist Sanneke Rothenberger met oud-wereldkampioen Deveraux (v. De Niro) in alle drie de proeven te overtuigen. Ook het teamgoud was voor Duitsland. De Nederlandse dames Anne Meulendijks, Stephanie Kooijman, Danielle Houtvast en Maxime van der Vlist sleepten knap het teamzilver binnen.

Carry Huis in ‘t Veld terug met eigen fokproduct

Met een zevende plaats en een vijfde plaats voor Dame Blanche (v. Clinton) in twee Grote Prijzen lijkt Carry Huis in ‘t Veld weer helemaal terug. Ruim vijf jaar lang verdween ze uit de internationale wedstrijdring. Maar via enkele rubrieken voor jonge paarden en wat tweesterrenconcoursen eind vorig jaar en dit jaar kwam de amazone uit Berkhout weer aan de oppervlakte.

Isabel en Ipradin kroonprinsessen voor de fokkerij

“Als fokker moet je nooit je beste paard verkopen”, weet Peter van de Sande, eigenaar van stamboektopper Ipradin (v. Don Tango B). “Totilas-dochter Isabel is onze kroonprinses uit onze topmerrie Annabel. Met haar willen we zorgen voor continuïteit in de fokkerij”, aldus Welmoed Jansen, eigenaresse van de andere topper op de stamboekkeuring zaterdag in Berlicum. Beide merries werden ster met 90 punten voor beweging en 85 voor exterieur.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook