Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Nieuw jureringssysteem roept vragen op

Het nieuwe Kür-jureringssysteem, grotendeels uitgedacht door het Duitse O-jurylid Katrina Wüst, beleeft deze winter tijdens het Wereldbekerseizoen zijn première. Het was nog wel wennen, gaf Susanne Baarup – hoofdjurylid op de eerste Wereldbekerkwalificatie afgelopen weekend in Odense, in de persconferentie toe. “Het systeem werkt, maar het is nog wel een leerproces. We kregen onder het jureren te maken met enkele uitdagingen.”

De volle mep van twintig Wereldbekerpunten werden in Odense opgeëist door de Spanjaard Severo Jurado Lopez, die Lorenzo zadelde. Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Disney-achtige ervaring op hippisch centrum in Tryon

Die Mark Bellissimo toch. Denk je dat je op zijn Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida, wel zo’n beetje alles gezien hebt, maar dan bewijst hij in Tryon, in de staat North Carolina, dat het toch nog veel gekker kan. Zijn hippische mekka in Florida kan niet eens in de schaduw staan van zijn nieuwe Tryon International Equestrian Center. Zijn ideeën zijn nog lang niet allemaal verwezenlijkt, maar wat de visionair er in een paar jaar tijd en 150 miljoen euro verder al uit de grond gestampt heeft, doet een ieder vermoeden dat Tryon binnen enkele jaren het nieuwe hippische epicentrum van de wereld wordt.

Geert Hofland: ‘Zelf leren en oplossen’

Dressuurruiter Geert Hofland uit Bodegraven maakte met de twintigjarige Oswin (Jazz x Michelangelo) afgelopen week zijn internationale debuut op CDI Le Mans. Hij won er de Intermédiaire II en werd tweede in de GP U25. “Het is het laatste jaar heel hard gegaan!”, zegt de 23-jarige student economie en recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam “Vorig jaar juli debuteerde ik met Oswin bij Manege de Kroo in het ZZ-Zwaar. Nu is het oktober 2016 en heb ik Grand Prix gestart en een goed internationaal debuut in de U25 gemaakt. Oswin is snel en sensibel. Ik heb vooral moeten leren zelf even snel te worden en vertrouwen te hebben in de ring dat Oswin die piaffe echt wel doet…”

Bart van der Maat: ‘Dit is een droombaan’

Bart van der Maat werkt als springruiter hard aan zijn palmares. Eerder verleende hij zijn diensten aan de springstallen van Egbert Schep, Alan Waldman en Johan Heins. Tot zich kortgeleden een fantastische nieuwe kans voordeed. Op stal bij de Zweedse topruiter Rolf-Göran Bengtsson en diens partner Bo Kristoffersen wacht zijn volgende uitdaging. “Dit is mijn kans om mee te draaien in een topteam”, vertelt Van der Maat enthousiast.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook