Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Ode aan de diversiteit in Lanaken

Ieder jaar weer is het uitkijken naar de periode zo rond half september. Dan gaan de poorten van Stoeterij Zangersheide in het Belgische Lanaken open en dan kunnen buitenstaanders gulzig al dat spring- en fokkerijgeweld in zich opnemen. Bijna even belangrijk als het sportieve gedeelte is de vraag welke vaderdieren, moederlijnen en fokkers op weg lijken naar eeuwige roem. Waar er door de band genomen altijd uitschieters zijn, is de verscheidenheid dit jaar echter groter dan ooit.

Op veulenveilingen is het dagelijkse kost. Hengsten die aan kop staan van de wereldranglijsten krijgen hun nakomelingen voor topprijzen aan de man. Maar als we de startlijsten van de finales van de wereldkampioenschappen bekijken, dan valt vooral de heel grote diversiteit aan vaderdieren op. Hoe die verscheidenheid zich uit, lees je deze week in de Paardenkrant. En dat kan nu al online.

 

Harrie Smolders gaat voor unieke overwinningen

Met nog één wedstrijd voor de boeg kroonde Harrie Smolders zich afgelopen weekend in Rome al tot eindwinnaar van de Global Champions Tour. Een tweede plaats in de Grote Prijs volstond voor de Nederlandse springruiter, die straks in Doha ook met zijn team, de Hamburg Diamonds, de eindzege wil pakken. “Dat zou pas echt uniek zijn.”

 

Friese dressuurpaarden showen zich in mooi decor op kampioenschappen

Mist en zon zorgden afgelopen zaterdag tijdens de finales van de Alrako KFPS kampioenschappen dressuur voor Friese paarden voor een mooi decor. Sinds april strijden heel veel dressuurcombinaties voor een felbegeerd plekje op deze finaledag. De beste combinaties uit het gehele klassement mochten in de ochtenduren laten zien wat ze waard zijn. De jury’s beoordeelden de vele proeven en uiteindelijk mochten de allerbesten in de middag een tweede proef rijden, waarna vervolgens de kampioenen konden worden gehuldigd.

 

‘Veel ruiters bij Stal Tops doorgegroeid naar topniveau’

Paardenhandelaar Jan Tops uit Valkenswaard komt deze week aan het woord in de Kettingbrief. Hij spreekt zich als mede-eigenaar van de Global Champions Tour uit over de huidige opzet van zijn geesteskind en over zijn toekomstplannen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook