Ga naar hoofdinhoud

Deze week … ‘Op je luie reet zitten helpt je niet verder’

Als je als zeventienjarige geschiedenis schrijft door als jongste deelnemer de Derby van Eindhoven te winnen, ben je heel wat mans. Maar wie is Sanne Thijssen behalve ‘die kleine dwerg die daar rondrijdt’, zoals ze zelf gekscherend zegt?

De Limburgse amazone, dochter van Grand Prix-ruiter Leon Thijssen uit Baarlo, vertelt over haar prinsen en prinsessen op stal, haar gedrevenheid en hobby: ‘kippetjes en eendjes’. Verder lezen? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Weihegold: schoolvoorbeeld van het Duitse systeem

Middenin de uitgestrekte draf in de Wereldbekerfinalekür in Omaha begon Isabell Werth al te grijnzen. Waarom? Ze wist wat er nog ging komen: de laatste lijn met piaffe en passage. Weihegold OLD kan het als geen ander dressuurpaard op dit moment. Was dat talent altijd al te herkennen? En hoe? In de nieuwe rubriek Het spoor terug zoekt Paardenkrant-Horses.nl het uit.

Fokker Roelof Bril breekt internationaal door

“Je moet alleen fokken met het allerbeste.” International Roelof Bril windt er geen doekjes om. En zijn statement werpt in ieder geval in de eigen fokkerij zijn vruchten af. Uit jaargangen van vijf veulens fokte Bril naast drie goedgekeurde KWPN-hengsten inmiddels een lange lijst internationale springpaarden. Met de meest in het oog springende, zijn NK-troef Dizzy Lizzy en Darry Lou – beide van Tangelo van de Zuuthoeve – die zich de nieuwste aanwinst van Beezie Madden mag noemen.

Engie Kwakkel: ‘Belangrijkste doel is genieten!’

Enkele jaren geleden was Engie Kwakkel elk weekend te vinden tussen de witte hekjes. Ze scoorde goede in de Subtop en ook in de rubrieken voor jonge paarden stond ze haar mannetje. Paarden die ze uitbracht waren bijvoorbeeld Udan, Zinidi en Anoraline. Ineens was ze van het toneel verdwenen. Een verbroken relatie en een zwangerschap lagen daaraan ten grondslag. Met Custom Zadels Eyecatcher is Kwakkel nu weer bezig met haar comeback. Na wat ervaring te hebben opgedaan in de basissport en daarna het ZZ-Zwaar, vond de amazone het tijd voor een overstap naar de Lichte Tour. In Emmeloord debuteerde ze afgelopen zondag met een winnende score van 64,93% in de Prix St. Georges.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook