Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Ophef over witte haren van Siert 499

Heeft het KFPS op 10 december 2016 een schimmelhengst ingeschreven in het stamboek? In de kritische wandelgangen van het Friesch Paarden-Stamboek wordt Siert 499 met enige overdrijving wel als zodanig omschreven. De zoon van Dries 421 zou op de linker flank stekelharig zijn en op het voorhoofd zou sprake zijn van een stekelharige aftekening ter grootte van een mannenvuist met een grotere doorsnede dan de reglementair toegestane 3,2 centimeter.

Lees verder over de witte haren van Siert 499 in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die woensdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Belgisch jeugdtalent Gilles Thomas lost alle verwachtingen in

Vorig jaar viel voor de achttienjarige Gilles Thomas alles op zijn plek. Met de Belgische kampioenstitel op zak rolde hij het EK-team binnen waarmee in Millstreet team en individueel goud behaald werd bij de junioren. Als Belgisch en Europees kampioen werd Thomas gekroond tot talent van het jaar wat hem een uitnodiging voor het vijfsterrenconcours in Mechelen opleverde. En ook die ticket wist hij met een overwinning en een tweede plek volledig te verzilveren.

Sanne Thijssen: ‘Voor mij is op concours gaan geen straf!’

Ze won eerder al in Roosendaal en Kronenberg. En na dit weekend mag ze ook de overwinning in de Grote Prijs van het IICH Groningen in Zuidbroek bijschrijven. Sanne Thijssen begon het nieuwe jaar zoals het eindigde: met een zege in een tweesterren op Nederlandse bodem. “Nou, misschien is dat wat overdreven. Ik reed tussendoor nog wel wat wedstrijden hoor”, zegt de nuchtere amazone.

Is de hengstencompetitie toe aan vernieuwing?

De Deense journaliste Charlotte Mogensen volgde de drie hengstencompetitiewedstrijden in Ermelo, Kronenberg en Zuidbroek en voor haar lijkt het meer een politiek spelletje dan de beoordeling van jonge dressuurhengsten. Mogensen kon de jurering soms moeilijk volgen en daarbij vraagt ze zich af of de hengstencompetitie in de huidige vorm nog wel bestaansrecht heeft. De reacties stroomden binnen op Horses.nl.

Hunk van de Belschuur voert nieuwe jaargang aan

Eén van de belangrijkste rubrieken op de NSPS Hengstenkeuring is elk jaar de beoordeling van de nieuw goedgekeurde dekhengsten, die in december hun dekbrevet ontvingen. De hengstenjury kon vrijdag via de her- en nakeuring nog twee nieuwe hengsten toevoegen aan het bestand. Als beste van de nieuwe jaargang draafde zaterdag in manege Bartels te Mariënheem uiteindelijk Hunk van de Belschuur fier aan kop.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook