Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Oranje maakt op laatste EK-dag toch nog vuist

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren vorig jaar al een voorbode, de Europese Kampioenschappen in Gothenburg vertelden het hele verhaal. Nederland, het goudhaantje van de FEI, het land van Anky, Edward en Adelinde, de titelhouders op Europees en wereldniveau, is toch ook heel kwetsbaar als de paarden er niet meer zijn (dressuur) of als het gewoon even niet meezit (springen).

Verder lezen over het EK in Gothenburg? Dat kan nu al online.

 

Inge Broeken: ‘Beetje de bibbers van m’n grote droom’

Inge Broeken is met Cavendish (v. Lord Leatherdale) ruim een jaar op weg in de Lichte Tour. Op de Subtopwedstrijd afgelopen zaterdag in Breukelen won het duo met 65,72% de Intermédiaire I. Inmiddels lijkt de amazone – die eerder al meerdere paarden opleidde richting de Grand Prix, maar daarin nog niet uitkwam – met haar tienjarige zwarte blikvanger Cavendish klaar voor de overstap naar het hoogste niveau.

Arnold Kootstra: ‘Namelus R x Contender is topcombinatie’

De stijger van deze maand voert al vanaf april 2017 de D-ranking (hengsten met nafok t/m elf jaar/minimaal veertig nakomelingen) aan: het Stal Roelofs-fokproduct Nintender. Hij werd geboren uit de combinatie Namelus R x Contender. Volgens voormalig Roelofs fokkerijchef en huidig KWPN-inspecteur Arnold Kootstra een gouden combinatie.

Leo De Backer: ‘Er is nog werk aan de winkel’

Springruiter Harrie Smolders gaf in de vorige editie van De Kettingbrief het stokje door aan de Belgische dierenarts Leo De Backer omdat hij als bemiddelaar is opgetreden tussen FEI-voorzitter Ingmar De Vos en mede-eigenaar van de Global Champions Tour Jan Tops. In deze aflevering vertelt Leo De Backer met welke beweegredenen hij de aangewezen persoon was om tussenbeide te komen. Ook blikt hij alvast vooruit op de toekomst van de paardensport. Daarop aansluitend stuurt hij zijn brief naar de voorzitter van Indoor Brabant: Anky van Grunsven.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook