Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Pavo Cup eindigt in anticlimax

Alles leende zich voor een prachtige avond: goede paarden, een mooi stadion en stralend weer. Toch ging de Pavo Cup, en daarmee ook de KWPN Kampioenschappen, afgelopen zaterdag als een nachtkaars uit: het publiek liep weg, de jurering was moeilijk te volgen, het programma liep uit, de gastruiter reed middelmatig en beïnvloedde de uitslag ook nog wel erg fors.

Uiteindelijk werden de merries Ivoli-E (v. Dream Boy), Haute Couture (v. Connaisseur) en Great Lady TC (v. Bretton Woods) tot kampioenen gekroond. Verder lezen over de Pavo Cup en de KWPN Kampioenschappen? Dat kan nu al online.

Rinus Blom wint eigen Cup: ‘Dit is het mooiste wat er is’

“Het mooiste van vandaag? De winst bij de vijfjarigen natuurlijk!” De lach is niet meer weg te denken van het gezicht van Rinus Blom, nadat stalruiter Thomas Mertens met Bloms Hiek’n (v. Falaise de Muze) na een zinderende barrage in Ermelo het kampioenschap in de Blom Cup bij de vijfjarigen opeiste. “Maar de mensen gunnen het me ook, dat is leuk.”

Myarca Dijkstra: ‘Domingo heeft ADHD, net als ik’

Dressuuramazone Myarca Dijkstra leidde al meerdere paarden op naar het hoogste niveau, die vervolgens allemaal werden verkocht. Maar in Domingo (v. Travolta’s Nieuwmoed) heeft de amazone een blijver gevonden, die ze inmiddels succesvol uitbrengt in de Lichte Tour. Na het internationale debuut op CDI Roosendaal en de eerste keer over de grens in Deauville, reed Dijkstra haar zwarte troef afgelopen zondag op de Subtopwedstrijd in Waverveen naar twee tweede plekken in de Lichte Tour.

Vakmanschap zal op lange termijn zegevieren

De vragen die springruiter Harrie Smolders in de vorige editie van de Kettingbrief kreeg voorgelegd van bondscoach Rob Ehrens zijn hem op het lijf geschreven. Harrie Smolders maakt deel uit van het team dat meedoet aan het Europees kampioenschap in Gothenburg en hij voert tegelijkertijd de ranking aan van de Global Champions Tour. Als geen ander weet hij hoe het er organisatorisch voorstaat bij grote internationale concoursen. Harrie Smolders spreekt zijn wensen hierover uit en legt uit of een kwantiteit aan vier- en vijfsterrenwedstrijden tot een valkuil kan leiden. Aankomende aflevering komt de Belgische dierenarts Leo De Backer in de picture te staan.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook