Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Van der Putten gevleid door vele aanbiedingen

Op de valreep van haar werkloopbaan bij Team Glock, sleepte Marieke van der Putten afgelopen weekend de KNHS-titel in de Zware Tour binnen met de merrie Glock’s Federleicht. “Een mooie afsluiter, maar het geeft natuurlijk wel een wat dubbel gevoel”, vertelt de amazone, die bij Glock binnenkort een regiment aan toppaarden achterlaat.

Erg concreet kan Van der Putten nog niet over haar plannen zijn, maar twee dingen wil ze al wel kwijt: “Ik begin niet voor mijzelf, en blijf wél in Nederland.” Lees verder over de KNHS-titel van Van der Putten in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Lisa Bongers zet met Donbalian familiefokkerij op kaart

Wie Donbalian (v. Carthino Z) met Lisa Bongers heeft zien springen zal niet vermoeden dat moeder Katebalia (v. Voltaire) jarenlang meedraaide in de manegelessen. Na twee klinkende overwinningen in Wierden en Lichtenvoorde is het young riders-duo dé grote favoriet voor de winst in de finale van de KNHS-Luzac jeugdcompetitie. En dat allemaal in het zadel van een familie-fokproduct.

Hans Castelijns: ‘Julius gaat er altijd voor’

Slechts twee tuigpaardhengsten en één Hackney doorstonden op de KWPN Hengstenkeuring de toets der kritiek en kregen groen licht voor het verrichtingsonderzoek. Cizandro-zoon Julius van Hapert van fokker Hans Castelijns uit Hapert was één van deze drie en hij zal hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar ook zijn opwachting maken in dat verrichtingsonderzoek. Castelijns fokte de jeugdige hengst uit de elitemerrie Catherina HBC, die Tendens HBC als vader heeft.

Openheid van zaken in extra LR-vergadering KFPS

Het vertrek van inspectielid Bauke de Boer en aspirant-inspectielid Luciel Ellens bij het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek houdt de gemoederen binnen de vereniging momenteel flink bezig. Waarom zijn ze vertrokken? Wat speelt er precies? En vooral: hoe moet het nu verder met de inspectie binnen het stamboek? Het KFPS-bestuur heeft de Ledenraad inmiddels vervroegd bijeen geroepen om openheid van zaken te geven.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook