Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Rijdbaarheid hoog in het vaandel

De nieuwe jaargang van het KWPN telt uiteindelijk 44 rijpaardhengsten. Na het voorjaarsonderzoek met zestien springhengsten en negen dressuurhengsten werden zaterdag na het najaarsonderzoek nog eens tien springhengsten en negen dressuurhengsten toegevoegd. In beide fokrichtingen gaat instelling en rijdbaarheid een steeds belangrijkere rol spelen.

“We hebben een serie van negen mooie hengsten mogen inschrijven die stuk voor stuk verschillende kwaliteiten hebben, maar daarmee echt iets toe kunnen voegen aan de fokkerij”, aldus Bert Rutten, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur. Lees alles over het najaarsonderzoek in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Gouden IBOP-merries VDL Stud mogen fokkerij verrijken

De VDL Stud heeft goud in handen met twee topmerries die zich op hun eigen wijze met hun springkwaliteiten wisten te bewijzen op de IBOP vorige week in Tolbert. Absolute topper was NMK-kampioene It’s a Girl (v. Etoulon), die maar liefst 91 punten verzamelde en daarmee keur werd.

Esmee van Gijtenbeek richt zich op U25

De naam Esmee van Gijtenbeek verschijnt steeds vaker bovenaan uitslagenlijsten. Zo ook vorige week woensdag op de Subtop-wedstrijd in Voorthuizen, waar ze met 67,37% de Prix St. Georges won. Over het traject richting die Lichte Tour vertelt ze lachend: “Het ging met vallen en opstaan. Enton heeft best veel karakter. Inmiddels geeft hij zich voor 120 procent en is er altijd voor me.”

Geen uitblinkers op eerste dag KFPS Hengstenkeuring

De eerste dag van de eerste bezichtiging van het KFPS leverde afgelopen maandag zeventien doorverwijzingen op voor de tweede ronde in Leeuwarden, volgend jaar in de tweede week van januari. Van deze zeventien doorverwezen hengsten zijn er vijf op eerdere gelegenheden al ster verklaard. Traditiegetrouw waren op de eerste dag vooral oudere hengsten aanwezig, maar de echte uitblinkers ontbraken nog.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook