Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Rob Ehrens blikt vooruit naar EK

De Kettingbrief van de Paardenkrant staat deze weken in het teken van de Europese kampioenschappen in Gothenburg. Springbondscoach Rob Ehrens kreeg van concoursorganisator Tomas Torgersen het verzoek om alvast zijn verwachtingen prijs te geven over zijn springteam. Heeft hij al een vermoeden wat voor kampioenschapservaring zijn team staat te wachten in Gothenburg?

Lees de Kettingbrief van Rob Ehrens in Paardenkrant-Horses.nl van deze week. Nu al online beschikbaar!

Daphne van Peperstraten: ‘Het is onwerkelijk’

De carrière van Daphne van Peperstraten en Cupido is pas kort – ze rijdt de Johnson-zoon vanaf oktober – maar zeer succesvol. In Nederland zijn ze nog ongeslagen, en afgelopen weekend voegde de zeventienjarige amazone daar ook nog EK-Kürgoud aan toe. “Het is onwerkelijk, vorig jaar reden we EK bij de pony’s, en nu dit! Hier had ik niet van durven dromen.”

Gardenia HBC wint grote finale met gastrijder

Vorig jaar werd de schimmelmerrie Gardenia HBC (v. Victory) van de HBC Stal van Jan Schep gehuldigd als Tuigpaard van het Jaar en afgelopen zaterdag won ze de Finale der Nationale op de Nationale Tuigpaarden Dag in Ermelo. In handen van gastrijder Robbie van Dijk werd ze dus opnieuw gehuldigd, nu als Topsportmerrie 2017.

De kunst van het opfokken van veulens

Een veulen fokken is één ding, maar de weg totdat ze drie jaar zijn is lang. Bij het opfokken van jonge paarden komt veel meer kijken dan in eerste instantie gedacht wordt. Welke aspecten zijn van belang in de eerste levensjaren van een paard? Paardenkrant-Horses.nl ging op onderzoek uit en vroeg Kathalijne Visser, gespecialiseerd in het gedrag en welzijn van paarden, en dierenarts Waling Haytema naar hun bevindingen.

Keuringsresultaten zetten MT Stables op kaart

Vakmanschap staat buiten kijf op MT Stables van Marcel en Tamara van Manen in Kootwijkerbroek. Liefhebberij en gedrevenheid maken hun bedrijf tot een succes. Dat levert voor vrijdag maar liefst zeven NMK-merries op die zij voor de keuring hebben klaargemaakt. “We vinden het vooral leuk om jonge paarden op te leiden.” Dat is de basis van het bedrijf, waarnaast de handel langzaam maar zeker een steeds grotere rol krijgt en zorgt voor het beleg op de boterham.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook