Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Rollercoaster van emoties in Rome

Een tweede plaats voor Oranje in de landenwedstrijd en een eerste ‘klassieker’ voor Jur Vrieling, die zich al zo vaak wegcijferde voor het team. Het vijfsterrenconcours van Rome werd een succes voor de Nederlandse springsport. Al was er dat ene minpuntje: de opgave van Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. (v. Rash R) in de landenwedstrijd. Het maakte van Rome een rollercoaster van emoties.

Toen Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. 26 strafpunten liet optekenen in de landenwedstrijd, beleefde Jur Vrieling een déjà vu: hij liep eerder op de Olympische Spelen van Rio met Zirocco Blue VDL ook al tegen een weigering en de latere uitsluiting aan. “De zwartste dag uit mijn leven”, wist hij toen. Zo’n zwarte dag werd het vrijdag ook voor Jeroen Dubbeldam, die zich tijdens de tweede ronde terugtrok. “Soms gaat het ook allemaal mis. Dat maakt onze sport ook zo bijzonder, er is geen sport waar alles zo dicht op elkaar zit.”
Terwijl de Italianen juichten onderging Oranje een waterval aan emoties, maar voelde de tweede plaats uiteindelijk wel aan als een overwinning. “Het klinkt gek om dat zo te moeten zeggen, maar mij deed die tweede plaats van vrijdag meer dan de overwinning van zondag.”

Het interview met Jur Vrieling verder lezen? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Michael Greeve: ‘Dit is één van mijn mooiste’

Dat Michael Greeve de Grote Prijs van Eindhoven zou winnen, was allesbehalve vanzelfsprekend. Sterker nog, hij wist pas sinds dinsdag dat hij kon deelnemen. “Het is natuurlijk hartstikke mooi dat ik hier alsnog aan de start kon staan. Dat ik de organisatie dan ook nog kan plezieren met een Nederlandse overwinning maakt het extra speciaal. Ik beschouw dit zeker als een van mijn mooiste overwinningen tot nu toe.”

Saskia Maertens maakt bijzondere reis met ‘Buffel’

Met haar Legend of Loxley (v. Lord Loxley), bijgenaamd Buffel, is Saskia Maertens op weg naar de Grand Prix. Ze startte hem al succesvol Intermédiaire II in Nederland, maar reed in mei nog twee wedstrijden Lichte Tour over de grens. Met drie overwinningen en twee derde plaatsen kan ze terugkijken op een succesvolle trip naar Denemarken en Noorwegen. En dat terwijl ze haar Buffel als jong paard eigenlijk wilde verkopen.

KWPN-verrichtingstopper Just Wimphof uit kleinschalige fokkerij

“We fokken maar heel kleinschalig hoor, met drie merries, niets bijzonders eigenlijk”, klinkt het bijna verontschuldigend wanneer Carla Rienks-Kramer gevraagd wordt naar het geheim achter het succes van haar fokkerij. Toch is die bescheidenheid niet helemaal op zijn plaats. Samen met haar man Eelco fokt Rienks-Kramer elk jaar één à twee veulens. Niet zonder succes, zo staan zij te boek als de fokkers van de verrichtingstopper van de afgelopen KWPN voorjaarstest Just Wimphof (v. De Niro).

Bola geeft mooie en fijn bruikbare paarden

Een zoon (Jukebox) én een kleinzoon (Joint Venture) samen goedgekeurd uit een selecte groep van het KWPN voorjaarsonderzoek, dat maakt Bola (v. Vainqueur) direct heel bijzonder. Maar de charmante schimmelmerrie wist al vaker in het oog te springen, zoals op de NMK van 2009 waar ze met verve de nationale titel won. Ook haar familieleden lieten al vaker van zich horen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook