Ga naar hoofdinhoud

Deze week … RS2 met Van der Putten op weg naar Tokio

De aanbiedingen vlogen Marieke van der Putten om de oren toen ze aankondigde het Glock Horse Performance Center te verlaten. Onder meer RS2 Dressage Center de Horst meldde zich en daar zal Van der Putten in april starten aan een nieuwe periode in haar carrière.

Seth Boschman en Robin van Lierop betrokken het spiksplinternieuwe, moderne complex in Groesbeek een kleine anderhalf jaar geleden en leggen op alle vlakken de lat hoog. “Wij vinden al jaren dat Marieke een topsporter is in hart en nieren”, vertelt Robin van Lierop, die erg uitkijkt naar de komst van Van der Putten.
Lees verder over Van der Putten en RS2 Dressage in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Eigen stal niet langer een utopie voor familie Ehrens

Voor een buitenstaander is het nieuwe bouwwerk op het terrein van het voormalig Bisschoppelijk College in Weert ogenschijnlijk niets meer dan een architectonisch verantwoord gebouw. Maar het is veel meer dan dat. Op 3,5 hectare heeft de familie Ehrens de droom van een eigen stal verwezenlijkt. Met gepaste trots vertellen vader Rob en zoon Robbert Ehrens over het realiseren van hun ‘eigen spul’ en welke uitdagingen zich gaandeweg presenteerden.

Jonge talenten Kirsten Brouwer stromen door

Met Sultan Des Paluds (v. Soliman de Hus) sleepte Kirsten Brouwer dit weekend de KNHS Indoortitel in de klasse Z2 binnen, waarmee ze op herhaling ging met betrekking tot die titel die ze vorig jaar met KWPN-hengst Eye Catcher (v. Vivaldi) won. Afgelopen jaren zagen we Brouwer voornamelijk in de ring op jonge paarden-wedstrijden als de Pavo Cup en de hengstencompetitie, maar al die jonge paarden worden langzaam volwassen en zijn klaar om door te stomen naar de hogere regionen van de sport.

Steeds meer kwaliteit op Oranje gekleurde Zweedse HK

Het is niet alleen een Nederlands tintje. Je kunt gerust stellen dat de Zweedse hengstenkeuring in Flyinge in het eerste weekend van maart Oranje kleurt de laatste jaren. De hengstenkeuringscommissie – ook voorzien van veel Nederlandse invloed – koos dit jaar voor twee KWPN’ers als kampioen: Ike (v. Zavall VDL) bij de springhengsten en Ironman H (v. Bordeaux) bij de dressuurhengsten.

Gerd Sosath: ‘Nog nooit twee zulke goede hengsten gehad’

Gerd Sosath was een tevreden man na afloop van de sporttest in Verden. Al zijn vijf hengsten slaagden, waarvan drie met toppunten. De meeste indruk maakte de BWP’er Ogano (v. Ogano Sitte) die voor de springonderdelen gemiddeld een 9,2 noteerde met een 10 voor het vermogen. En dat voor een hengst die in eerste instantie werd afgewezen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook