Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Springruiters sluiten seizoen magistraal af

Het was al ruim na middernacht, toen de zichtbaar blije bondscoach Rob Ehrens als een jonge hond met een spuitende fles champagne achter zijn ruiters aanjoeg in de piste van Real Club de Polo in Barcelona. Het beeld typeerde zowel de goede teamgeest als de blijdschap met opnieuw een overwinning in de FEI Nations Cup finale. Een ijzersterke afsluiting van het seizoen.

Verder lezen over de overwinning in de FEI Nations Cup finale? Dat kan nu al online.

Onmin tussen bestuursleden IHW veroorzaakt chaos binnen stamboek

Vorige week uitten enkele leden in de media hun onvrede over de gang van zaken binnen het International Heavy Warmblood-stamboek (IHW). Aanleiding daarvoor was het niet kloppen van de afstamming van de hengst Mocart. Nu blijkt dat er naast deze kwestie nog hele andere zaken onder de oppervlakte kabbelen waarover ruzie wordt gemaakt. Deze onenigheden liepen zo hoog op dat noodgedwongen wisselingen in het bestuur het gevolg waren.

 

Kebie van der Heijden: ‘Ik ben niet zo’n held’

De negenjarige Del Piero (v. Flemmingh) had in zijn leven nog nooit een wedstrijd gelopen. Daar bracht Kebie van der Heijden afgelopen vrijdag verandering in. Op de Subtopwedstrijd in De Mortel debuteerde ze met de ruin in de Prix St. Georges en reed met een hele rits achten naar een score van 67,43% en de tweede plaats. “Toen Del Piero kwam, was hij nog heel groen. We zijn rustig bij de basis begonnen. Uiteindelijk kende hij alles en besloten we de vuurdoop te nemen en te kijken hoe het in de ring zou gaan. Dat had natuurlijk twee kanten op kunnen gaan, maar gelukkig is Del Piero een lieve schat. Ik ben wel een held, maar niet zó’n held!”, vertelt de amazone.

 

2017: het jaar van Escolar

De eerste jaargang nakomelingen van Escolar maakt veel indruk. Vooral onder het zadel. Op de Bundeschampionate in Warendorf domineerde hij de rubriek voor driejarigen volledig en de afgelopen week won zijn zoon Erdinger de veertiendagentest in Neustadt-Dosse en werd dochter Eyleen topper van de eliteveiling in Münster-Handorf met een prijs van 150.000 euro.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Deze week … Springruiters sluiten seizoen magistraal af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook