Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Springwereld staat op z’n achterste benen

Voor zover springruiters in rep en roer kunnen zijn, zíjn ze dat op dit moment. De jaarvergadering van de International Jumping Riders Club (IJRC), vorige week vrijdag in Genève, stond bol van boosheid en onbegrip over ingrijpende besluiten waar niemand in is gekend. In een roerige jaarvergadering hielden Cian O’Connor en Steve Guerdat vlammende toespraken.

Lees alles over de jaarvergadering van de IJRC in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Chantal Nijpjes: ‘Trots om zo’n paard op stal te hebben!’

In Hulten werd afgelopen weekend één van de selectiewedstrijden voor het NK verreden. Chantal Nijpjes stuurde haar negenjarige Checavara N met 69,01% naar de zesde plaats in een erg sterke Prix St. Georges-groep. In de Intermédiaire I, die niet voor de selectie meetelt, deed ze er een schepje bovenop en won met ruim 70%.

Kars Bonhof grijpt eerste Grand Prix-winst

De negentienjarige Kars Bonhof won zondag op Jumping de Achterhoek zijn eerste Grote Prijs. Een voorbode voor meer als het aan de ambitieuze ruiter ligt. “Een topgevoel. Je gaat toch op concours om te winnen.” In een spannende barrage rekende Bonhof in een rechtstreeks duel af met Suus Kuyten. Het duo bleek als enige in staat om tot tweemaal toe zonder springfouten door de omloop van Jos Brinkman te finishen.

Comme il faut-zonen zorgen voor lichtpuntje

Op de nakeuring van de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring werden afgelopen maandag zeven springhengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. Ook dit keer waren het interessant gefokte hengsten die voorrang kregen, waarbij de Comme il faut-zonen het meest imponeerden.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook