Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Theo Ploegmakers: ‘FEI moet haar beleid eerst in Europa toetsen’

De European Equestrian Federation roerde zich vorige week danig over de deal die de wereldpaardensportbond FEI had gesloten met de Global Champions League van Jan Tops en Frank McCourt. Na de (verloren) juridische strijd over de commerciële teamwedstrijd van de Global Tour bleek de FEI wel heel makkelijk ruim baan te hebben gegeven aan de plannen van Tops en zijn Amerikaanse zakenpartner. Nu dreigt de springsport het privéfeestje van de superrijken worden.

Lees verder over het dreigende privéfeestje van de superrijken in de Paardenkrant-Horses.nl, nu al online te lezen en morgen in gedrukte versie op de mat.

Rien van der Schaft: ‘Er wordt te weinig gestudeerd’

Als we binnenkomen op Stal Sprengenhorst in het Gelderse Wenum-Wiesel zit Rien van der Schaft net te paard. Hij laat ons in het zadel van Chopin (v. Dayano) graag zien hoe hij zijn paarden opleidt, rijdt en wat hij belangrijk vindt. Wat hij te paard laat zien, blijkt later ook symbool te staan voor zijn aanpak en ideeën als bondscoach: consequent zijn, willen verbeteren en het inzetten van kennis. “Niets is vrijblijvend in de dressuur. Dat is de hele clou van paardrijden”, stelt hij als we later aan tafel zitten voor een gesprek over zijn bondscoachschap, harmonie en opleidingen.

Denkbaar dat wetenschap fokkerij mede gaat bepalen

De Kettingbrief rolt van de fokkerijfilosofie van springpaardenfokker Cees Klaver uit Schoorl door naar Ton Vullers van het Equine Fertility Centre in Maria-Hoop. Door het paardenvoortplantingsbedrijf van Ton Vullers heeft Cees Klaver onder andere uit zijn springmerrie Telysette K, de volle zuster van Big Star, meerdere veulentjes kunnen fokken. In deze Kettingbrief legt Ton Vullers uit wat ons in de toekomst nog te wachten staat op het gebied van de moderne voortplantingstechnieken. Volgende week is het woord aan Ben Verheij.

Gerard Kruders: ‘We moeten de jeugd blijven betrekken’

Gerard Kruders nam onlangs afscheid als lid van de trekpaardhengstenkeuringscommissie bij de KVTH. Hij maakte ruim twaalf jaar deel uit van dit jurycops, waarvan zes als voorzitter. Gedurende deze jaren is in zijn ogen het functionele bewegen van het trekpaard verbeterd en is er ook vooruitgang geboekt met betrekking tot de duurzaamheid van het beenwerk.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook