Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Tim Lips ruikt aan overwinning

“Ja, dit smaakt naar meer”, lacht Tim Lips even nadat hij in de military van Boekelo aan de overwinning heeft geroken met zijn fantastische schimmel Bayro. “Ik ben trots op de tweede plaats. Ik had alles afgestemd op Boekelo en als het dan zo uitpakt, is dat geweldig. Al had ik heel graag gewonnen, ik was zo dichtbij. Ik zal het dus nog eens moeten proberen.”

Verder lezen over de tweede plaats van Tim Lips in Boekelo? Dat kan nu al online.

Jan Greve’s fokproduct voldoet aan alle eisen

In zijn veelzijdige fokkerscarrière beleefde Jan Greve afgelopen zondag een wel heel bijzonder hoogtepunt. Goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden had hij al bij de vleet gefokt, maar de winnaar van zijn eigen ‘Boekelo’, da’s toch weer iets heel anders.

Jos Hogendoorn van hobbyruiter naar rising star

Op Geldrop Hippique maakte Jos Hogendoorn afgelopen vrijdag zijn debuut in het ZZ-Zwaar. Tussen de gevestigde orde werd hij twee keer tweede met vier winstpunten. Dit deed hij met zijn eigen zwarte merrie Convalaria (v. Valdez), waarmee hij deze zomer brons won op het NK in het ZZ-Licht. De 25-jarige ruiter is sinds ruim drie jaar werkzaam voor Dressuurstal Van Baalen en groeide van hobbyruiter door tot een beloftevolle wedstrijdruiter.

Lutz Gripshöver: ‘Ik wil nog een paard overhouden’

Veel springpaardenfokkers geven vandaag de dag minder om model en bewegingen. De familie Gripshöver in Werne niet. “Ik wil ook nog wat overhouden als het springen tegenvalt”, vertelt Lutz Gripshöver, die in het Westfaalse Werne een allround paardenbedrijf runt met zijn familie. Er worden jaarlijks zo’n dertig veulens geboren, hij heeft drie hengsten ter dekking (Balou’s Bellini en twee zonen) en een grote pensionstal.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook