Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Trouble in Platinum Paradise

Het had zo mooi kunnen zijn. ‘Al direct als je voor de poort staat is het overduidelijk: dit is geen gewone dressuurstal, maar een waar paradijs voor paarden en mensen’, zo begon de eerste bedrijfsreportage over Platinum Stable in Paardenkrant-Horses.nl Magazine 2014. Het werd vooral trouble in paradise met als laatste ontwikkeling de breuk tussen familie Brouwer en de eigenaren van Platinum Stable, het echtpaar Wilaras.

Deze week in De Paardenkrant een reconstructie van de komst van Platinum Stable naar Nederland. Verder lezen? Dat kan nu al online.

 

Roy Weel: ‘Ik heb mijn eerste doel bereikt’

Roy Weel won vorige week de 1,45 m Grote Prijs kwalificatie van Indoor Wierden met Sterrehof’s Eddie Blue (v. Mr. Blue). “Rustig blijven en niet opgeven, dan kom je er wel”, zegt de stalruiter van Stal Houtzager-Kayser. Met deze eerste internationale zege in eigen land behaalt hij al voor zijn 25e zijn eerste doelstelling.

 

Familie Lim A Po werkt aan de springsport in Suriname

De paardensport in Suriname staat nog in de kinderschoenen. Er zijn niet veel paarden en slechts drie maneges. Manege Ponderosa, van familie Lim A Po, is er één van. Ze hebben inmiddels zestig paarden én een fokprogramma. Zoon Shaun komt uit op internationale springconcoursen en droomt van de Olympische Spelen. “Dromen mag toch?”

 

Bewegingsanalysesysteem EquiMoves luidt nieuw tijdperk in

Dierenarts-specialist dr. Wim Back heeft samen met zijn team een bewegingsanalysesysteem ontwikkeld dat niet alleen voor de diergeneeskunde een grote stap voorwaarts zal betekenen. Straks kan iedereen op zijn laptop, smartphone of met bijvoorbeeld een Google Glass zien of een paard wel of niet symmetrisch beweegt. De interpretatie daarvan vergt echter expertise en daarover beschikt een paardendierenarts.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook