Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Verdi: de miljonair van de Nederlandse springsport

Met alweer een zege op zijn uitpuilende palmares begeeft VDL Groep Verdi TN N.O.P. zich steeds verder op ongrijpbare hoogte. Op vijftienjarige leeftijd draait het kampioenenpaard nog altijd op topniveau mee. Maakt dat Verdi het meest verdienende paard ooit in de Nederlandse springhistorie?

Verder lezen over de miljonair van de Nederlandse springsport kan nu al online.

 

Steve van der Woude: ‘Springen vind ik eng’

Dressuurruiter Steve van der Woude vloog afgelopen maanden in sneltreinvaart de Subtoprubrieken door met de pas zevenjarige springgefokte schimmelmerrie Faril (v. Lucky Boy). Twee jaar geleden kreeg hij de merrie te rijden, ze was toen net zadelmak, met als doel het sportpredicaat. De merrie bleek veel talent voor de piaffe en passage te hebben. Van der Woude had er zo veel schik in, dat het sportpredicaat een fluitje van een cent was en ook de daaropvolgende klassen vlogen ze door. Afgelopen zaterdag behaalde het onervaren duo in Benningbroek bij hun debuut in de Intermédiaire A meteen een winstpunt (61,25%) en het rode lint.

 

KNHS officialcongres: Het beste uit jezelf halen

‘Het beste uit jezelf halen’, was het thema van het KNHS officialcongres, dat na de afgelasting op Horse Event afgelopen donderdag in Ermelo plaatsvond. Zo’n 450 officials reisden af naar het Nationaal Hippisch Centrum, waar tijdens de opening door KNHS-directeur Rens Plandsoen duidelijk werd dat ook de KNHS nog veel ‘het beste uit zichzelf’ te halen heeft.

 

Werth: ‘Een paard moet me vanaf de eerste seconde inspireren’

In de vorige Kettingbrief kwam aan bod welke ontwikkelingen de fokkerij en de sport hebben doorgemaakt door de nieuwe voortplantingstechnieken. Teamveterinair Jan Greve uit Haaksbergen sloot zijn betoog af met een vraag aan de Duitse Grand Prix-amazone Isabell Werth. Is de vooruitgang in de sport tot stand gekomen door de rijkunst of doordat de fokkerij is verbeterd? In deze editie geeft Werth haar visie op het onderwerp. Zij vertelt ook waar ze op let bij de aankoop van een beoogd topdressuurpaard. De Zweedse Grand Prix-ruiter Patrik Kittel neemt het stokje over in de volgende serie.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook